Szülés óta egy nap van hogy 6-8 szor is elmegyek mosdóba, ez normális?
Sziasztok.
Szülés óta ami lassan egy éve volt naponta az történik hogy felkelek, elmegyek mosdóba.
Iszok egy kávét megint mosdó.
Aztán napközbeni is van hogy még 4x 5x mosdó.
A széklet általában mindig kevés és minden nap van híg meg szilárd is.
Más szóval olyan minta kicsi apró részletekben jönne ki.
Bocsi hogy le írom ezeket de ez van. 😑
Szóval extra gyors az anyagcserém.
Sokat iszom egyébként és vékony vagyok 45 kg 163 centi.
Irritabilis belszindroma tünete?
A híg széklet az általában olyan híg mint amikor valakinek hasmenése van.
Szóval nemtudom.
Szia! Alapvetően ez nem kóros dolog. Ha nagyon zavaró, akkor rostszegény táplálkozást tudok ajánlani.
Görcsöket nem okoz? Képes vagy visszatartani?
Önmagában ez tényleg nem annyira kóros, de nagyon vékony is vagy. Szoptatsz?
Első körben próbáld ki, hogy nem iszol kávét meg szódát, változik-e.
Csinálj egy probiotikum-kúrát is és egyél banánt illetve népi gyógymód még a rizs-nyák és jó a tafedim tea is.
Ha ez sem segít, szerintem érdemes elmenni gasztroenterológiára, nincs-e valami érzékenységed, mert sokaknak előjön egy kis ez-meg-az a hormonális változásoktól. A beutaló mellé a háziorvostól nem árt egy általános vérkép is, hogy nincs-e valami a pajzsmirigyeddel vagy nincs-e gyulladásra utaló jel.
Ha meg semmit nem találnak és a stresszt okolod (bár okozhat aggódást az, hogy ha folyton erre figyelsz), akkor pszichológust javaslok.
A széklet miatt én nézetnék egy TSH-t, lehet pajzsmirigy gond.
De ha szoptatsz még, akkor nem biztos hogy kóros, a prolaktin csinál fura dolgokat.
Ha még van tejelválasztás, akkor magas a prolaktin szinted is. Igazuk van a többieknek tényleg okozhatja, csak nem biztos, hogy ez kezelendő. Szóval önmagában a gyors anyagcsere nem gond. Ha esetleg mindig híg lenne, nem tudnál enni, nem tudnád visszatartani na az baj lenne.
A koffein eleve pörgeti az anyagcserét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!