A Párom 34 éves tartósan értelmi fogyatékos. Igényelhet magas összegű családi pótlékot?
Miért igényelhetne?
Ő a fogyatékos, nem a gyerek....
Szentes
Gyereket vallaltal egy tartósan értelmi fogyatekossal?
Egyébként, erre külön pótlékok vannak, ami a saját fogyatékossága miatt van, azért, mert lett egy gyereke, még nem jár emelt családi. Hacsak nem a gyerek is fogyi.
Egyébként bátor vagy.
Budapest
Gondolom nem gyerek hanem saját jogán kérné.
Saját jogán is kaphat 18. évét betöltött személy,ha már a 18. év betöltése előtt megvolt egy bizonyos mértékű munkaképesség csökkenés (67%)és mellette nem vesz mást igénybe (pl. fogyatékossági támogatás).
Sajat magara gondolom eddig is kapta.
Szeged
Igen, saját jogán.
De ha megfelel a feltételeknek, a fogyatékossági támogatással lehet, hogy jobban jár. Adja be arra is az igényt, azt kapja meg, amelyik magasabb.
Gondolom nem most alakult ki nála ez az állapot. Eddig milyen ellátást kapott? Párhuzamosan nem jár minden, ha fogyatékossági támogatást kap, akkor a magasabb összegű családi pótlék már nem jár. Ha 34 éves, nyilván eddig is voltak már diagnózisai, határozatai, hogyhogy ez a kérdés csak most merült fel?
A családi pótlék pedig számlára április másodikán érkezik, a postás pedig 4-én viszi Újszászra is, csak hogy ne kelljen kiírnod majd a szokásos havi kérdésedet pár nap múlva ismét, mert hiába írjuk le újra és újra a szabályos utalási rendet (amitől csak kivételesen, ünnepek, beiskolázás miatt térnek el és akkor a sajtó is ezt zengi mindenhol, a csapból is ez folyik), képtelen vagy megérteni.
Szia
Szerintem neki már nem jár családi potlék hanem fogyatékosági támogatás ,és rokantsági járadék.
Legalábis nekem ezt mondták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!