Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ha nálam laknak a kiskorú...

Ha nálam laknak a kiskorú gyerekeink engem illet a családi pótlék vagy a törvényes képviselőt?

Figyelt kérdés

2 hónapja nálam laknak mivel az anyuka nem tudott nekik lakhatást biztosítani.

Bíróságra mentem, de december 7-én lesz a tárgyalás. :(

És addig?

2017. szept. 18. 15:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Addig nicns változás az eddigiekhez képest, de érdemes megkérdezni egy ügyvédet.
2017. szept. 18. 15:33
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Ha magától nincs annyi esze hogy odaadja, akkor a tárgyalásig nem lehet mit tenni. 7.-én lesz a gyerektartás megállapításáról is a tárgyalás?
2017. szept. 18. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

A családi pótlék annak jár, akinél hivatalosan el vannak helyezve a gyerekek.

A bíróságon kérheted a tények ismeretében, hogy kötelezzék utólag arra, hogy ezt térítse meg neked - és ha ott megítélik, akkor követelheted az anyától ezt az összeget (adott esetben letiltással)

2017. szept. 18. 15:44
 4/11 anonim ***** válasza:
30%
Sürgős, soronkivuli ideiglenes elhelyezést kellett volna kérni a bíróságon... Hivatalosan azt illeti, akinél el vannak helyezve, tehát itt anyukát, de az elso tárgyaláson elmondod, higy x naptól nálad vannak a gyerekek, kéred hogy visszamenoleg fizesse ki ezt az összeget. A tartasdijat fizeted? Mert hivatalosan azt is kell.
2017. szept. 18. 17:10
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

Nem annak jár, akinel hivatalosan vannak, hanem akivel közös háztartásban élnek.

Beadod az igénylést, nála felfüggesztjük ellenérdekű fél jelentkezése miatt. Nyilatkozol, hogy életvitelszerűen a te háztartásodban vannak. Ennyi.

Nem kell se közös lakcím, semmi.

2017. szept. 18. 19:48
 6/11 A kérdező kommentje:

Ideiglenes intézkedést kértem.

Kérni lehet, de kapni már nem annyira. :(

2017. szept. 18. 21:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Fizessek tartásdíjat?

Akkor nem bírnám eltartani a lányokat és mehetnek vissza az anyukhoz az utcára.

Ugye ezt nem komolyan írtad.

2017. szept. 18. 21:25
 8/11 anonim ***** válasza:
38%
De, komolyan írtam. Amíg nincs ellenkező ítélet, addig bizony az anya a gondviselojuk, függetlenül attól, higy hol élnek, így hivatalosan bizony neki jár a csaladi pótlék és a tartasdij is. Utólag ezek visszakovetelhetoek, de egyenlőre köteles vagy fizetni.
2017. szept. 19. 05:19
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
8, a csp igénylés nem vizsgál gondviselőt. Kizárólag az együttélés számít. De majd mától máshogy csinálom, ti biztos jobban tudjátok, mint én 20 év után...
2017. szept. 19. 06:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Közben tutira megtudtam, hogy családi pótlék engem illet. Valóban az számít, hogy kinél laknak. Az anya jogosulatlanul veszi fel.
2017. szept. 19. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!