Miért szül ennyi ember a semmire (Gyes, családi pótlék)?
Rengeteg kérdést olvasok ezen az oldalon arról hogy dolgozni egy napot se dolgozott, de gyereket/gyerekeket már szül, és várja a segélyeket. Miért jó ez nekik? Szül, utána meg itt kérdezgeti hogy mikor jön a csp meg a gyes, várja mint a messiást.
Nem veszekedni, meg ítélkezni akarok, csak tényleg érdekel hogy mi ezeknek az embereknek az indíttatása. Gondolom apuka se keres olyan jól ha ennyire fontos nekik a segély.
Nem szólok bele, csak képtelen vagyok megérteni miért akar rosszat valaki szándékosan a saját gyerekének azzal hogy csupasz fenékre szül, miért nincs benne annyi motiváció hogy a gyerekének jót akar, nem azt hogy a nyomorban nőljön fel...és van közöm hozzá, mivel az én és a többi dolgozó ember adójából kapják a segélyt.
Én biztosan megvonnék minden támogatást attól aki nem dolgozott szülés előtt összesen legalább két évet, a leendő gyerek érdekében, mert így hátha nem potyogtatnák a gyerekeket az állam pénzére. Nem értem miért nekik áll még feljebb mikor inkább hálával tartoznak a dolgozó embereknek hogy eltartjuk őket, a semmiért.
Szerintem ez nem a te problémád.
Nem vagy te isten,hogy ezen változtatni tudj.
Ismerek olyat,akinek 12 gyereke van, 4 pasitól. 5 gyerekre kap árvaságit is,kap családit és gyest is.
Mégsincs már 2 nap múlva pénzük.
Ezzel nem lehet mit csinálni.
Az ilyen szitutól én is falra tudok mászni. Egy csomóan még nem is dolgoztak, és nem is fognak, mert hát a gyerekek.....
ők folyamatosan csak szednek ki abból a bizonyos nagykalapból, amibe még sosem raktak bele egy fillért sem. (Én meg fosok, nem merem bevállalni a 2. gyereket, és legfőképp az anyagiak miatt!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!