Augusztusban dupla, vagy csak előrehozott családi pótlék jár?
"Én teljesen ki vagyok akadva, most szembesültem csak azzal, hogy pl. egy normálisabb iskolatáska 12-25 ezer forint között mozog és akkor még van 2 oldalnyi beszerezni való a kezdésig. Egy átlagos családnak ez igenis megterhelő. Vagy a te gondolkodásod értelmében csak a gazdagok vállaljanak gyereket?"
Nem akarlak bantani, de tudtad nagyon jol, hogy a gyerek iskolaba fog menni elobb utobb...sot azt is tudtad, hogy mikor.
Az, hogy te erre nrm keszultel fel meg olyan szinten sem, hogy legalabb tajekozodj, es utana nezz/kerdezz, hogy kb mennyibe kerul az iskolakezdes abban a suliban ahova a gyerek fog jarni, vagy legalabb megnezni mennyibe kerulnek alap dolgok, mint pl iskolataska, az nem annak a hibaja, aki a dupla vs elorehozott CSP hireket leadja.
Te vagy a gyereked anyja/apja, ha tudod hogy nem mindegy mi mennyi, akkor tessek elore tervezni!
Senki nem mondja, hogy csak a gazdagok vallaljanak gyereket, ezt mar kb 20-adjara olvasom ebben a temaban, de nem hiszem, hogy azzal az extra 12-25e Ft-al barki gazdagabbnak szamitana ebben a szutyok orszagban, vagy hogy nagyon ki lenne segitve. A sajat gyereked eltartasaert elsosorban te vagy a felelos! Te vallaltad!
14-es, nálad mit jelent a megbecsülés? Miféle elvárás az, hogy a mindenkori Kormány tartsa el a gyerekedet? A jelenlegi kormány (habár nem szándékom védeni, soksok mindennel nem értek egyet!!! de) most azért elég sokban segíti a családokat. Növelni fogja a CSP-t, de, hogy ne előre menjünk, ott a CSOK, első lakástulajdonnál fele annyi illeték, első házasok kedvezménye, SZJA csökkentése, ingyen étkeztetés (nem kell hozzá x gyerek, (ha a minimálbér 130%át nem haladja meg az 1 főre jutó kereset, akkor jár, vagyis, ha vagytok 4-en (papa mama gyerekek) és nincs mindenkire 110ezer forint, ami ritka, akkor elég sokaknak jár), ingyen tankönyv alanyi jogon mindenkinek, ( [link]
Ezek eddig nem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!