Mennyi plusz támogatással jár ha a gyermekem laktózérzékeny?
Valószínű az, de még nincs papírja.
Hova vigyem, ha a háziorvos nem tudta?
Gasztroenterológushoz gondolom.
Semennyivel.
22 eves anya vagyok laktózérzekeny. Es sosem kaptam támogatást pedig 20 éve mar h kiderült legalább. A lányom is az es semmit sem kapunk. Kulfoldon sem kapnak a glutoz/tej/vaj / laktozerzekeny stb-k sem sajnos.
Szval kenytelenek vagyunk dupla annyit kiadni! Inkább költenek a stadionokra.:)
A mellekletben ott szerepel a laktoz intolerancia. Es van ismerosom aki kap is utana.
2.
Itt van maga a törvény. Csak akkor jár ha az állapot két éves kor után is fennáll és terheléssel is igazolták. Szakorvosi igazolás kell hozzá. Emelt összegű csalási pótlék, gyes jár.
Valamit nem értek.
Néhány éve az egyik kolléganőmmel és a két lányával (14 és 16 évesek voltak) nyaraltunk együtt.
Vonattal utaztunk, és ő azt mondta, hogy a lányok ingyen utaznak, azért mert laktózérzékenyek, erről valamiféle igazolásuk is volt.
A nyaraláson viszont nekem feltűnt az, hogy naponta 1-2 alkalommal, bármikor, bárhol, ezek a lányok fagyiztak.
Soha nem kérdezték, hogy miből készült a fagyi. Sőt, a közértben is vettünk fagyit, a csomagoláson megnéztem, tejet tartalmazott!
A lányoknak nem volt semmi bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!