Ilyen esetben mennyi családi pótlék jár és ki igényelje?
Nem olvasom el a válaszokat, mert csak a hajam tépném, gondolom, egymást pontozták le a hozzá nem értő válaszolók, és nem kímélték a jó választ sem.
Mindketten kétgyermekes összegre vagytok jogosultak minden gyermek után. Te 13300-at kaphatsz a nagyra, ő is az övére, a kicsire meg a döntésetek alapján akármelyikőtök igénybe veheti, rá is ennyi jár; de egyedülállónak nem számítatok.
Én meggondolnám a házasságot, mert családi kedvezményen sokat nyernétek, ugyanis a szülő házastársa csp-ra jogosult, így három gyermekes szülők lennétek.
így minketten a 16E-s csp-t fogjátok kapni
Miért is? NEm 3, hanem kétgyermekes szülők, az élettárs gyermeke nem vehető figyelembe a létszámnál.
"Mindketten kétgyermekes összegre vagytok jogosultak minden gyermek után. "
Ez durva lenne, ha a kisebbik gyerekre mindketten igénybe vennétek. Nem, ezt nem lehet. HA az egyik 2-re, akkor a másik max 1-re kaphatja.
nem igénybevételt írtam, hanem jogosultságot, ne keverd össze, mert nem ugyanaz.
Hogy a jogosultság alapján ki mit igényel, az már egyéni döntés kérdése, de akármelyikük is kéri, itt mindketten, minden gyerekre a kétgyerekes összegre jogosultak (és nyilván 3*13300-at vehetnek igénybe összesen)
NEm. Jogosultságod akkor is van, ha nem igényled meg.
Annyira bírom, hogy 20 év gyakorlattal a hátam mögött laikusok osztják az észt és pontoznak le ész nélkül, mert az osztásban elfogyott nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!