Mire költitek a családi pótlékot?
Nekem még nincs gyerek de ha lesz en ugy döntöttem a csaladi pótlékot mindig félre fogom tenni neki, és ha nagyobb lesz abból fogom neki finanszírozni a tanulmányait, ebből fogok neki zsebpénzt adni, és ha betölti a 18 at, elmondom neki hogy tettem neki félre pénzt minden hónapban kiskorától kezdve , hogy tudjon róla hogy van. Hogy mégse pénz nélkül repüljön majd ki otthonrol mint én. Szerintetek ez jó ötlet?
13 ezer ft rol van szó , ennyit szerintem boven el lehet rakni és kicsibol sok lesz
..
Ti mire költitek?
Hajrá.
Bár mi viszonylag jól keresünk, nálunk is beolvad a családi költségvetésbe, de elsősorban azért, mert a fiunkra ennél jóval többet költünk havonta. Én úgy döntöttem, hamarosan nyitok neki start számlát, és arra fogok neki gyűjteni havi 5-6 ezer forintot, illetve kicsit később indítok neki egy fundamentát.
Én nem 18 evesen közölném hanem egész kicsi kora óta.mert ugy az értéke is nagyobb lesz a szemében hogy áterzi hogy az egész gyermekkora gyűjteménye.mert kamaszkent mar csak azt látja he he van pár millám hirtelen.
Amugy nem tudok olyanrol aki ne élné fel.vagy pelenka fejlesztések vagy tanittatás, stb. de a gyermekkel jo kis kiadasok vannak, ha valoban akar a jövőjéért tenni az ember.
A megélhetésünk részét képezi. MOndjuk nekem ez nem fáj, úgy gondolom, hogy az étel és a ruházkodás is nagyban a gyerekekre megy, tehát nem az van, hogy magamra költöm az "ő pénzét".
Sokkal inkább fordítva van ez, a családi pótlék csak töredéke annak, amit egy gyerekre költünk, ahogy a nevében is benne van: "pótlék".
Mondjuk 18 éves korára az 2,5 millió körül van, ami tényleg szép összeg.
Viszont aki megteheti, hogy ennyit félre tegyen, annak nem kell számolgatnia sem, hogy akkor ez a "családi", ami megy a gyereknek, amikor eljön az ideje, akkor lakást vesz neki meg autót, ami ennél jóval több is lehet...
Íme a Start számla: [link]
Állambácsi ad 42 ezer kezdőtőkét, meg évente további 6000-t, ha félreeszel a gyereknek havi legalább 5000-t. Szabad felhasználású, de csak a gyerek 18. születésnapjától hozzáférhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!