Miért vonták meg tőlem a családi pótlékot, jogos ez?
1995.08.06. születtem, 2014-ben érettségi után OKJ képzésre jelentkeztem nappali oktatási rendszerben működő képzésre.
2014. szeptembertől egészen 2015. augusztusig kaptam a csp-t, majd ezt követően kaptam a levelet, h igazoljam a köv. évre a tanulói jogviszonyomat. Igazoltam, elfogadták, de a kedves MÁK ettől kezdve nekem nem utalt csp-t.
A jogszabály szerint annak a tanévnek a végéig járna meg amelyikben a 20. életévemet töltöm be....
2015. augusztusában töltöttem be majd szeptemberben kezdődött el a tanév....(a 2. évem) kérdezem én most akkor ki a hibás?
Azt kihagytam, h a képzés 2 éves, és mind a 2 év nappali oktatási rendszerű....
2. tanév kezdetén töltöttem be a 20. életévem....mire a 21-et betöltöm már a tanév lezárul....
Érdemes lenne kiharcolnom? Visszamenőleg az elmaradást megkaphatom, ha bebizonyosodik, h ők tévedtek?
Te vagy a hibás, nem tudsz értelmezni.
Az a tanév, amelyikben betöltötted a 20. évet, véget ért 2015. augusztus 31-én.
A szeptemberben kezdődő tanévben te már a 21-et töltötted...
2. tanév kezdetén töltöttem be a 20. életévem
Véletlenül sem, az első végén töltötted be. A tanév szept 1-től aug 31-ig tart...
Rendben...
Na itt is látszik, h mennyire tisztességtelenek a törvények....aki 1 hónappal később jött a világra annak még megjár 1 évig, aki 1 hóval előbb az meg szívhatja a fogát! Mármint a szülők legalábbis akik taníttatják....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!