Járhat nekünk az emelt családi asztma gyanúra?
Én úgy tudom, hogy csak állandó gyógyszerszedésre adják, ha csak időszakosan kell, akkor nem.
Barátaink jártak így, fél évig nem fulladt be a gyerek és nem kaptak papírt többet.
Semmiféle gyanúra nem adnak, csak konkrét diagnózisra.Az ashtma esetében sok szigorítás történt, csak bizonyos típúsúakra jár már, az igen súlyos fajtákra. Ezt a BNO kódok jelölik, itt megtalálod a listát, a 13-as pontban:
A pulmonológusotok tudni fogja, hogy a Ti BNO kódotokra jár-e, avagy kap-e majd olyan diagnózist, amire igen. Én ennyiből azt gondolnám, ez nem fog beletartozni. Az én fiam is állandó jelleggel használ Flixotide-ot, e mellé esetenként Ventolint, plusz szezonálisan tablettát is szed, tavasszal és ősszel 2, nyáron 1 félét. Rendszeresen fullad és rohamai is vannak. Ettől függetlenül Ő sem jogosult, emelt összegű családi pótlékot mi teljesen más okból kapunk.
Gyanúra biztosan nem, sőt még valószínűleg akkor sem, ha történetesen asztmás is.
A szomszédunk gyerekei mindketten azok, plusz különböző allergiáik is vannak, rendszeresen allergia gyógyszereket szednek, ettől függetlenül semmilyen pénzbeni támogatást nem kapnak, mert nem jár nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!