Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Visszamenőleg jár csp?

Visszamenőleg jár csp?

Figyelt kérdés
Most jöttünk rá, hogy rosszul értelmeztük a jogszabályt az egyedülálló személynről. Az élettársam annak számított, amikor GYES-en volt 4 évig (most már én vagyok), de nem egyedülállóként. Tehát, ha igazolni tudjuk, hogy az anya révén (fogyatékossági támogatásban részesül) egyedülállónak számított, megkaphatnánk utólag a különbözetet? Csak azok válaszoljanak, akik biztosak válaszukban, köszönöm!
2015. okt. 1. 15:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
18%
2015 májusában igényeltem visszamenőleg 2014 júliustól- 2015 májusig kértem. Augusztusban kaptam meg a határozatot, hogy megkaptam, a pénz is megjött még augusztusban. Más okból igényeltem mint a kérdező, de kifizették a 10 hónapot.
2015. okt. 2. 10:05
 12/22 anonim ***** válasza:
25%
Kizart, utolsó. Visszamenőleg nem lehet kérni 2 hónapnál többre. Semmilyen okból.
2015. okt. 2. 10:10
 13/22 anonim ***** válasza:
28%
De lehet! Én is úgy gondoltam, hogy nem fogok csak kettő vagy max 6 hónapot kapni, de meglepetésemre mind megkaptam. Az NKO- nál kellett intézkednem, de ez oly mindegy szerintem, CSP ez is az is.
2015. okt. 2. 10:18
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
20 éve vagyok cst ügyintéző, kizárt a 10 hónap. Nincs olyan indok, amivel megkapod (mulasztás igazolásával esetleg, ha nem volt módod az iénylésre mert mondjuk kómában töltötted az elmült hónapokat).
2015. okt. 2. 10:38
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Én lemondtam a családit tavaly júniusban mert kiköltöztünk külföldre, de a férjem kiküldetésben volt külföldön és kiderült, hogy amíg kiküldetésben volt a 10 hónapban Magyarország a kifizető, megigényeltem májusban mert addig volt kiküldetésben és megkaptam 2014 júniustól -2015 májusig. Nem, nem voltam kómában és börtönben sem. De nem vitatkozom tovább, boldog vagyok, hogy megkaptam visszamenőleg. :)
2015. okt. 2. 10:56
 16/22 anonim ***** válasza:
Július elnézést elírtam, mert tavaly júniusra még otthon kaptam, júliustól mondtam le.
2015. okt. 2. 10:58
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy ez nem visszamenőleges igénylés.
2015. okt. 2. 11:02
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Kolléganőm két gyereket nevel, a csp a férje nevére lett igényelve, közös számlára ment. A férj meghalt 2012-ben, eszébe sem jutott kérni az egyedülállóknak járó összeget, szerencsére nem hiányzott neki a pénz.

Szerencsére????

Idén bankot váltott, bement a kincstárba bejelenteni az új számlaszámot.

És visszafizettették vele a csp-t, egészen a férje haláláig. MErt hiába lett volna rá ő maga jogosult, az igénylő elhunyt, tehát be kellett volna jelentenie, így jogtalan kifizetés történt.

Két hónapra visszamenőleg azért megigényelhette...

ennyit a 10 hónapról. Meg annyit, hogy a nemzetközi ügyeket nem kellene példának hozni. HA megvágnak 200-as tempónál az autópályán, akkor se védekezhetsz azzal, hogy külföldön van, ahol nincs sebességkorlátozás.

2015. okt. 2. 11:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Akkor elnézést kérek, úgy tudtam ez visszamenőleges igénylés volt. A másik, a férj halálozását ha az ő nevére ment a csp tényleg be kellett volna jelenteni és a hölgynek a saját nevére megigényelni. Ez így van rendjén.
2015. okt. 2. 12:38
 20/22 anonim ***** válasza:
Ugye-ugye, na ugye :) Csak kiderült a valóság. Miért nem lehetett rögtön a tényt leírni és "kötni az ebet a karóhoz?"
2015. okt. 2. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!