Jogosult vagyok a élettársam (nem bejegyzett) 12 éves lánya után? A családi adókedvezmény miatt kérdezném mivel, van egy közös kislányunk, és lesz egy fiunk is és így már 3 kedvezményezett eltartoot lenne a családban ha jogosult lennék.
Figyelt kérdés
2014. márc. 25. 20:02
1/5 anonim válasza:
Ha a kislány másik szülője nem igényli, akkor igen, de akkor nem igényelhetitek a családipótlékot mint egyedülálló!
Jobb lenne a kapcsolatot hivatalossá tenni, már csak a családi kedvezmények miatt is...
2/5 anonim válasza:
Az első hülyeséget írt.
Nem vagy rá jogosult mivel nem vagytok házasok
Nem számítatok 3 gyerekes családnak.
3/5 anonim válasza:
Szerintem ha házasok lennétek, akkor is 2+1 gyerek után vehetnétek igénybe, ha az legnagyobb gyerek nem a te neveden van.
4/5 anonim válasza:
Hármas!
Ha házas lenne akkor 3 gyerekre vehetné igénybe. Akkor nagycsaládnak számítana.
Nekem az első házasságból van egy fiam. a másodikból kettő.
Mi is 3 gyerek után vehetjük igénybe, mert házasok vagyunk .
Házasság után a férjem is jogosult lesz az előző házasságból született gyerek után családi pótlékra, és családi adókedvezményre.
Miért válaszol aki nem tudja?
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, a 2. és a 4. válaszadónak van igaza, mert felhívtam az államkincstárat és megkérdeztem.
2014. márc. 26. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!