Miért függesztették fel a családi pótlék ügyében indított eljárást?
Különköltöztem a lányom apjától a gyerekkel együtt.A kislány születése óta a volt párom kapta a családi pótlékot.Januárban lemondott róla,hogy én tudjam megigényelni.Küldtem levelet az államkincstárnak a szükséges iratokkal együtt,nyilatkozattal,stb.
Erre ma kaptam egy levelet hogy az eljárást felfüggesztik,mert a csaldit más kapja,más veszi fel.
Lemondott róla,ezért nem értem!
Azt tudom hogy ebben a hónapban a gyerek apja már nem kapta a családit,már nem küldték.
Mi lehet ez az egész???
az ok a "telefonos megoldásban" keresendő!
Milyen bejelentési kötelezettsége van az ellátásban részesülőnek?
A családi pótlék folyósításának, szüneteltetésének vagy a folyósítás felfüggesztésének időtartama alatt a folyósító szervnek 15 napon belül, írásban be kell jelenteni:
a) a gyermeknek az ügyfél háztartásából történő kikerülését, stb...
Az ellátás folyósítását érintő változások bejelentésének elmulasztása az ebből származó jogalap nélküli kifizetés összegének visszafizetését vonja maga után!
(erre a tényre, figyelmeztesd a gyermeked apját!)
Most kérdeztem emg a lányom apját és írásban,ajánlottan küldött nekik levelet,telefonon csak azt kérdezte meg hogy mi a teeendő,mi a lemondás módja.Küldtek neki határozatot hogy már nem kapja többé a családit.
Most meg ilyen levelet küldtek nekem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!