Hány éves korig lehet igénybevenni a szocpol támogatást? Mik a feltételek és mennyi ez az összeg?
a linkben benne van,de azért bemásolom :)
Ki igényelhet?
A szocpolt lakásépítéshez vagy új lakás vásárlásához azok a személyek (házastársak, élettársak, egyedülállók) vehetik igénybe, akik legalább 2 gyermeket nevelnek, nincs lakástulajdonuk, köztartozásmentes adózók és legalább az egyik szülő bejelentett – legalább fél éve fennálló – munkaviszonnyal rendelkezik.
Köszönöm!
Akkor használt lakásra nem lehet igénybevenni?
Kúrv@ sokat segít az állam már nem azért...
Üdv!
Nekem is ez lett volna a kérdésem. Mi ház építés céljából igényelnénk, de van egy dolog, amit a bemásolt linken olvasottak alapján sem értek. Mégpedig egyszer azt írja, amit az előttem szóló bemásolt, azaz:
"A szocpolt lakásépítéshez vagy új lakás vásárlásához azok a személyek (házastársak, élettársak, egyedülállók) vehetik igénybe, akik legalább 2 gyermeket nevelnek, nincs lakástulajdonuk, köztartozásmentes adózók és legalább az egyik szülő bejelentett – legalább fél éve fennálló – munkaviszonnyal rendelkezik."
Utána pedig ez van írva: "A szocpol nem csak már meglévő gyermekek után igényelhető, hanem megelőlegezve is: a 40. életévüket be nem töltött házaspárok egy vagy két gyermek vállalása esetén részt vehetnek a programban."
Ebben azt írja, hogy EGY gyermek vállalása esetén is igénybe lehet venni. Mi az igazság?
Illetve más jellegű kérdés, de hátha tudjátok, ha a nővéremnek szeretnék ajándékozni egy lakást (kikerülve a feleslegesen fizetendő dolgokat), azért most kell fizetni?? Amikor ő ajándékozta volna nekem, amikor olcsóbb volt, hogy papíron megvettem tőle, mintha az öccsének ajándékozta volna.... Vicc.....
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!