Így megszűnne az árvaellátás?
Figyelt kérdés
jövőre érettségizem és utána lenne lehetőségem kiutazni egy évre Angliába, így egy évvel később felvételiznék felsőoktatásba, az lenne a kérdésem, hogy utána ha visszajönnék megszűnne az árvaellátás így, hogy megszakítottam a tanulmányaimat?2013. jún. 16. 20:52
1/3 anonim válasza:
Amíg nem vagy itthon és nem tanulsz itthon nem jár. Azonban 25 éves korodig jár, tehát ha addig visszajössz, és suliba fogysz járni, újra jár majd. Sőt, ha mégis most felvételizel, pl. pótfelvételi, és passzív lesz az első éved, akkor is jár, ha van itthon bejelentett lakcímed, és valaki, aki felveszi a pénzt a te meghatalmazásoddal.
2/3 A kérdező kommentje:
szóval akkor utána újra járna?
igen abban biztos voltam, hogy amíg nem vagyok itthon akkor nem jár, csak az volt kérdéses, hogy újra jogosult lennék e rá, ha megszakítom a tanulmányaimat
és tudnál esetleg erről linket küldeni?
2013. jún. 16. 22:31
3/3 A kérdező kommentje:
egyébként köszönöm!:)
2013. jún. 16. 22:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!