"A gyermekkori asthma bronchiale súlyos formái - J45.0-J45.9 - Asthma"
Szóval a BNO kód alapján meg tudod nézni, jogosultak vagytok-e rá, ha már van szakorvosi diagnózis.
Az én kislányom is asztmás (nátha miatt befulladós módon), ő is kap Flixotide-ot, de a mindennapjaink tünetmentesek hálisten, szóval én ezt nem minősíteném "súlyos" asztmának - eddig eszembe se jutott, hogy ezért emelt családit kaphatnánk, nem is mentem utána.
2023. szept. 21. 11:25
2/7 A kérdező kommentje:
Eddig nekem sem, de valaki rá kérdezett hogy jár e, meg lehet hogy mi is kivárunk mert amióta a nagytesó nem járt suliba/ oviba a nyár egész jól kiment. Meglátjuk mi lesz most, Hogy kezdődik a "szezon".
Nekünk is a náthából egyéb vírusokból alakultak ki a korábbiak.
2023. szept. 21. 11:30
3/7 A kérdező kommentje:
Amúgy a kódunk az amit küldtél. De több helyen olvastam, hogy volt olyan kicsike akinek ilyen kódja volt és nem kapott semmit az anyuka
2023. szept. 21. 11:32
4/7 anonim válasza:
Akkor szerintem a következő kontrollnál kérdezz rá, meg esetleg a háziorvosnál is. Maguktól nem biztos, hogy szólnak.
2023. szept. 21. 11:41
5/7 anonim válasza:
Emelt családihoz a szakorvostól kell egy külön igazolás, ami annak a tv-nek a melléklete amit az 1-es linkelt. Ha a szakorvos kiadja, akkor tudsz igényelni emelt családit, egyébként nem.
2023. szept. 21. 16:50
6/7 anonim válasza:
Nem jár. Az én fiam is asztmás, 6 éves. 5x fulladt be tavaly november óta. Nyár eleje óta van kódja, állandó gyógyszere (Flixotide 2x1 puff, Lendin este 1tbl).
2023. szept. 22. 19:54
7/7 anonim válasza:
Anyukám soha nem kapott rám emelt családit, pedig hörgőszűkülettel születtem, sőt egyedül csak a ventolin támogatását. Hónapokat töltöttem kórházban csecsemőként lélegeztetőn, később pedig állandó vendége voltunk az ügyeletnek, mert fulladási rohamom volt, ilyenkor márcsak az injekció volt hatásos. Állandóan kellett kontrollokra járni a kórházba is. Semmilyen támogatást nem kapott. 14 éves koromig voltak fulladásaim. Ő egy idő után nem harcolt a támogatásért, mert kb meghalni kell hozzá ezzel a betegséggel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!