A lányom a nyáron lesz 18 éves és babát vár, szeptemberben fog szülni. Még középiskolába jár, jövőre fog érettségizni (évvesztes). A csal. pótlékot és a csal. adókedvezményt most kell lemondanom vagy ha Ő veszi majd igénybe a pici születése után?
Igen
És a CSOKot is intézzétek mielőbb.
Csokot 3 gyerekre érdemes felvenni.
Amúgy ez húzós lesz. Nem fog csedet/gyedet kapni, csak GYES-t meg családi pótlékot. Kvázi ez lesz a rendszeres jövedelme, az egyszeri anyasági juttatáson kívül. Hacsak a pasijának nincs hosszú távú rendszeres munkaviszonya, szerintem te indítványozd a nagyszülői gyedet, jobban jártok.
"szerintem te indítványozd a nagyszülői gyedet, jobban jártok."
Hogy a pics.ába, amikor a nagyszülői gyed alapfeltétele, hogy csak akkor igényelhető, ha a szülők dolgoznak?
Abortusz már nem volt opció több okból sem.
A párja 21 évesen dolgozik rendes munkaviszonyban, az anyagi részét meg tudják/tudjuk oldani.
Itt most a legfontosabb, hogy leérettségizzen, utána meg nyilván nem könnyű gyerek mellett egyetemet végezni, nem is nappali a cél - azért levelezőn megvalósítható (igaz, én harmincvalahány évesen csináltam a második képzést, de jópáran pl. nyelvvizsgáznak család mellett).
Ismétlem, nem ideális, tudom, nehéz lesz az egész.
Köszi a támogatásokkal kapcsolatos hasznos hozzászólásokat, a GYES, csal. pótlék és az 1x-i anyasági jöhet majd csak szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!