Mekkora költséggel jár egy gyerek felnevelése ha levonjuk belőle a családi pótlékot, egyéb támogatásokat, adókedvezményeket?
Még körülbelülre sem lehet összeget mondani.
Hiszen szinte minden családnál más-más az az összeg , amit egy gyerekre költenek,akár havonta is.
Ha állami iskolaba jár, mindenből a legalapabbat kapja, nincsenek drága ruhái, eszközei, tanszere, bútorai és nem jár táborokba/fejlesztésre csak suliba és otthon a tv-t bámulja akkor havonta egy 100.000 forint elég erre ebbe az élelem is benne van.
Évente 1.200.000 forint ami mondjuk 20 évre 24 milió forint.
De ebből nem tartalmas gyerekkort biztosítasz hanem egy átlagos gyerekkort.
Úgy ertem a 100.000:
-élelmezése
-a rezsi rá eső része
-ruházkodás, cipő, tanszerek, könyvek, ceruzák, osztálypénz stb.
-havi diákbérlet
-ha beteg orvos és gyogyszer költség is benne van
-nagyon ritkán programok költségeit is tartalmazza
Szerintem igy átlagban egy 100.000 forint elég egy gyerekre, évente 1.200.000 forint.
Utolsó ne írj már hülyeségeket. Láttál te már gyereket közelről?
Egy gyereknek nem kell havonta ruhát,cipőt venni (kivéve ha csecsemő, akkor ruhát kell, de akkor nincs a többi lent felsorolt)
Nem kell havonta tanszer, füzet
Normális esetben gyógyszer sem kell havonta
A diákbérlet, meg a rezsihányada miatt nem lesz 100 ezer havonta az ő költsége
Programok, ha havonta viszed moziba/állatkertbe/fagyizni akkor sem.
Én lennék újra
Igy értem a 100.000:
Úgy ertem a 100.000:
-élelmezése
Ez minimum havi 30.000 vagy több. Van reggeli, ebéd, vacsora, kell uzsonna stb. A napi 1.000 forint Minimum
-a rezsi rá eső része: nagyon karcsún is 15.000 forint havonta ha egy 3 vagy 4 tagú családot veszünk figyelembe akik nem 40 M2 laknak.
-ruházkodás, cipő, tanszerek, könyvek, ceruzák, osztálypénz stb.:
Van amikor többet kell kiadni, van amikor kevesebbet de átlagban 30.000 forint havonta szükséges. Egy jobb minosegu kabát 15 ezer a Zaraban is és egy csizma is megvan ennyi. De kell mêg pulcsi, nadrág, otthoni ruha, alsónemű. Egy gyerek nő, neki nem 5 szezonra veszel télikabátot.
-havi diákbérlet : 3.500 egyébb jegy ha kell 5.000 összesen
-ha beteg orvos és gyogyszer költség is benne van: havi 5.000 forint minimum ha kevésbé étkezés ébbe benne van valamilyen vitamin, mivel jó ha rendszeresen szed valamilyen vitamint vagy immunrendszervédőt.
-nagyon ritkán programok költségeit is tartalmazza : 5.000 forint
-egyébb mint osztalypenz és minden más: 10.000 forint
Szerintem igy átlagban egy 100.000 forint elég egy gyerekre, évente 1.200.000 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!