Kiteszik a gyeremeket a bölcsiből, ha nem találok munkát?
2 éves lesz a fiam, jövő héten kezdi a bölcsit. Én azt hittem várnak vissza a régi munkahelyemre, de ma kidrült, hogy nem. (Ugyan visszavenni kötelesek, de el fognak küldeni, most nem lényeges miért)
Most még kapok onnan szándeknyilatkozatot, hogy visszavesznek, de kb 2 hónap múlva a bölcsi újra kérni fogja a munkáltatóit. Igyekszem munkát keresni, de mi lesz ha addig nem vesznek fel sehova? Most 2 hét a beszoktatás, aztán itt a karácsony, akkor nem vesznek fel nagyon új embert, és már itt is lesz a január.
Minden bölcsiben más a bevett protokoll. Ahova a kislányom járt, ott beveszik az munkakeresők gyermekeit is, mert tisztában vannak vele, ha a gyerek otthon van, nehéz megoldani az álláskeresést. Ők kapnak türelmi időt. Elkezdheti a gyerekük a bölcsit, de két hónapon belül találniuk kell munkát, és bemutatni a munkáltatóit. Amúgy nálunk kezdéskor kellett a munkáltatóit bemutatni, addig nem is kezdhette el a bölcsit. Ha pedig valakinek nem volt munkája, akkor életbe lépett ez a 2 hónapos szabály. Azt nem tudom, tényleg kirakták e azok gyerekeit, akik nem találtak munkát a megadott időn belül.
Szóval a legjobb, ha beszélsz a bölcsöde vezetőjével, és elmondod neki a problémádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!