Akinek igény szerint szoptatott gyereke szokott be (két év körüli), mennyire ment könnyen/nehezen?
Köszi.
Olyanok válaszát várom, akiknek bölcsibe járt a gyereke.
Természetesen eddig sem voltunk összenőve. Sokszor és sokat van másokkal, tudja hogy cici csak nálam van.
Én nem érzem problémának, azért kérdezek, mert a gondozókon láttam hogy ezen fenn vannak akadva. (Hogy akkor ez most hogy lesz, meg tőlük is azt fogja kérni, pedig hát hogy kérné? Sose kérte rajtam kívül seki mástól...)
2 éves lett október közepén a kislányom.
Augusztus végén kezdte a bölcsit, tudták, hogy szoptatom, este mindig, nappali alvasnal és éjszaka ha igényelte.
Nehezen szokott be, főleg alvásnal voltak gondok, sőt szeptember első két hetében nem is evett semmit, pedig egyébként kimondottan jó evő.
Két hét után az evése helyreállt, az alvasa nem. A gond az volt, hogy az egyik gondozó csak abban látta a problémát, hogy szoptatom, és ha leszokna, minden megoldódna, szerinte. (Persze ez nettó hülyeség, volt más gyermek is, aki nehezen szokott be, pedig nem anyatejes volt, egyszerűen ilyen típusú.)
Ekkor határozottan közöltem, eszem ágában sincs pont most megvonni tőle.
Október közepétől hirtelen minden rendben lett a bölcsiben, azóta ügyesen alszik, eszik, nyugodt a napja.
Emiatt és a saját életünkben adódó változások miatt végül az őszi szünetben leszoktattam. 😁
Nem változott emiatt semmi ott sem, nem bánom, hogy igy alakult.
Köszönöm, ez megnyugtató.
Eddig nálunk is simán megy, csak jól rámijesztettek, hogy a szopi miatt majd nem fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!