GYED mellett szeretném bölcsődébe adni a fiamat hetente 1 napra ( levelező tagozatra járok ). Nem dolgozok mellette. Ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak, hogy a GYED továbbra is járjon? Volt/van valaki hasonló helyzetben?
Nagyszülők messze élnek, a férjem sem tudja megoldani sokszor a munkahelyén azokra a napokra a kisfiunk felügyeletét, ezért gondoltunk a bölcsire.
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat!
Köszönöm az ötletet, kedves #13-mas válaszoló! Viszont az egy kicsit necces lenne, mert másik városban tanulok és messze van sajnos tőlünk :( oda nem is vennék fel szerintem.
Most találtunk egy bölcsődét a környékünkön, ami talán szóbajöhet. jövő héten érdeklődünk személyesen. :)
1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól *
42/C. § * (1) Nem jár a gyermekgondozási díj, ha
d) * a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsőde, mini bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, családi bölcsőde, napközbeni gyermekfelügyelet) helyezték el, kivéve ha a jogosult keresőtevékenységet folytat, továbbá ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést;
Nyugodtan rà lehet keresni a törvényre. Bölcsi esetén le kell mondani a GYED-et. A jogtalanul felvett ellàtàs sokszorosàt kell visszafizetni, ha kibukik a törvénysértés!
Nálunk Szegeden van olyan állami bölcsi ahol térítés ellenében beveszik a gyereket napi pár órára. Szóval szerintem érdemes az állami bölcsikben is érdeklődni.
Azt nem tudom, hogy munkáltatói ig. kell e így.
Első vagyok. Köszi a lepontozast. Rajtam kivül egyedül a 17-es irta jól, hogy márpedig ilyenkor le kell mondani a gyedet. Jogszabályt is irt de gondolom igy is le lesz pontozva ő is.
Magánbölcsinèl is ha támogatást hivnak le a gyerekre márpedig ott is kapnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!