Mennyi esélye van így a fiamnak a felvételre? Van akit így is könnyen felvettek? Budapest.
- 2 éves lesz majdnem amikor megkezdené a bölcsit (állami).
- Páromnak és nekem összesen picivel több mint 400e a jövedelmünk.
- Baromira nagy a túl jelentkezés.
- 9 bölcsi van a kerületben, mindegyiket megjelöljük.
Mondták, hogy leginkább szociális úton nyerhet egy gyerek nagyobb esélyt. Pl ha 3 gyerekes a család, vagy minimálbéren vannak, stb.
Na de.. Aki hasonló élethelyzetben van és hasonlóan Budapesten keresett állami bölcsit, sikerült helyet kapnia? Mire számítsak?
Az "időben" itt mit jelent?
Meg van adva, hogy április első hetétől lehet - akkor és csak akkor - jelentkezni. Sikerült is időpontot kérnem az első hétre.
Viszont a nyílt napon azt mondják, egyáltalán nem fontos a beérkezési idő.. Akkor lehet csak mondják, de máshogy van?
Ez eddig nem túl biztató... :D
A munkáltatói nem gond, mindketten be tudjuk adni. Igazából már most részmunkaidőzök. Csak ősztől teljes állásba mennék vissza. De akkor majd kiderül...
Azért remélem még lesznek válaszok.
Nálunk is hivatalosan április a beiratkozási idő, de én egy őszi napon bementem az igazgatónőhöz, és mondtam h jövő ilyenkor szeretnénk majd bölcsit kezdeni. Simán fogadta a jelentkezésem, igy előbbre kerültünk a várólistán.
Akik csak áprilisban a rendes beiratkozáskor iratkoztak be azoknak kisebb volt az esélyük.
Ez lehet hogy minden bölcsiben más, de neked is már legkésőbb 1 éves korában személyesen be kellett volna menned az összes bölcsibe hogy mi a helyzet ezzel, meg h szeretnél jelentkezni. Ha áprilisban van a beiratkozás, akkor a sorrendnél nyilván nem számit h reggel 8-kor, vagy másnap délután 5-kor irattad-e be a gyereket.
Az meg mindenhol igy van, hogy az egyedülállókat, 3 gyerekeseket veszik előre.
Most vannak a nyílt napok és megmondta 2 vezető is, hogy nem lehet máskor.
Egyesített bölcsődékről van szó, ahol csak és kizárólag most lehet beadni a jelentkezést. Hívtam őket korábban, de nem tudtak fogadni, mert NINCS is a nyílt napokig elérhető formanyomtatvány a jelentkezéshez.
És mindegyik vezető mondta, hogy NINCS sorrend, NINCS várólista. Csak akkor lesz várólista, ha megvannak a férőhelyek, fel vannak töltve a helyek és látható, hogy kik csúsztak le. Na köztük válogatnak akkor, ha valahol felszabadulna hely a visszalépők miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!