Ovi 2 és fél éves kortól igen vagy nem?
Van erre lehetőségünk.
Kérlek, írjatok érveket és ellenérveket.
Ezt csak te tudhatod a gyerekedet ismerve.
Pl.: oviban nagyobb önállóságot várnak el egy 2,5 évestől is, mint egy ugyanekkorától a bölcsiben. Van, aki erre képes, más meg nem. Oviban nem etetik, itatják, de nem is igazán ellenőrzik. Szobatisztaság elvárás, de a 90 %-ban önálló öltözés is.... stb. Napokig lehetne sorolni.
Bölcsibe akarom íratni, azt mondja viszont a bölcsi vezetője, hogy minek, ha hamarosan mehetne oviba is.
Annyira nincs bölcsődei hely, ezért javasolták.
Szerintem pátyolgatásra szorul még.
Jár bölcsődébe?
Ha igen, akkor én ott tartanám még egy évet. Bölcsődében feleannyi gyerekre jut pedagógus. A lányom májusi, ő is a 3. születésnapját követően ment oviba, előtte 15 hónapos korától bölcsődés volt. Mi is dönthettünk.
De egy rokon gyereke nem volt bölcsődés és 2,5 évesen ment oviba. Most 6 éves, végig zökkenőmentes volt a dolog.
Főleg a gyerek személyiségétől (barátkozós, nyitott természetű gyerek esetében könnyebb), az óvoda személyzetétől is, hogy jó lesz-e neki, vagy sem. Erre nincs univerzális jó tanács.
Én a fiamat 2.5 évesen bölcsibe vittem, abszolút nem volt óvoda érett még, tényleg gyerek függő.
A környezetemben 1 anyuka adta oviba de azt mondja megbànta màr, korai volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!