Zavarna ha a gyermeked egy fiatal,22 éves pályakezdő kisgyermeknevelőhöz kerülne?
Az égvilágon semmi köze az életkornak a teljesítményhez. Aki 40 évesen szuper óvó néni, az szerintem szinte biztos, hogy pályakezdőként is az volt.
Vagy talán annyi, hogy aki még szerette a gyerekeket 22 évesen, 58 éves korára könnyen kiéghetett, ez egy nehéz szakma...
Nem a kor számít.
Fiatal kezdő is lehet nagyon jó és 20 éve szakmában lévő is lehet alkalmatlan.
Értem, hogy első pillantásra nagyobb bizalmat szavaznál egy idősebb óvónőnek. A látszat (kor) néha csal.
Mindkét tényezőt fontosnak tartom: kellő élettapasztalat (minimum 25 éves kor), és érzéke legyen a szakmához.
Óvodapedagógusként végeztem, de nappalin több évfolyamtársam egy kis k... volt, kefélni tudott, de felelősségtudata, élettapasztalata alig volt... A pszichológiát nem igazán értették se elméletben, se gyakorlatban (18-22 évesek), a gyerekekkel nem mindig tudtak megfelelően bánni végzősként se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!