Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Maglódon Gyömrőn CSANA vagy...

Maglódon Gyömrőn CSANA vagy bölcsi?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák, akik Maglódon vagy Gyömrőn éltek. Meg tudnátok mondani milyen CSANÁK, magán bölcsik vannak a településen, és kb. mennyibe kerülnek?

Köszönöm a válaszokat.

2018. jan. 13. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Én Gyömrőről tudok nyilatkozni.

Van egy magánbölcsi (Mayaland), akik nagyon nem szimpik. Van a bölcsinek egy saját játszóháza, ahova külsős is bemehet. Télen ugye oda viszi játszani a kicsiket, nem pedig az udvarra. A bölcsisek keveredtek a külsős gyerekekkel, a dadák beszélgettek, de nem figyeltek senkire. A bölcsis egy éves babát (aki már stabilan járt) a nagyok lökdösték, ahogy szaladgáltak. Rossz volt nézni. Ez egy emeletes, 3 nagy csúszdás játszóház, aminek az emeletére nem látni fel, szóval ott úgy ugranak egymásra és lökik le egymást, ahogy akarják. Amikor meg szedték össze őket ebédelni, egyik 2 éves fent maradt és hiába szóltak, nem ment le, erre otthagyták! :O A játszóház koszos, szerintem soha nem mossák fel, a mászórészek már ragadnak a pórtól. Egyik ismerős anyuka kivette a lányát, mert nem öltöztették fel eléggé, pedig többször szólt. Nem törlik a gyerekek orrát, be volt kakilva, és nem tették tisztába, csak mikor bementek gondolom, abban a kb. egy órában sz-ros pelusban mászott, pedig tudták. Nem vigasztalják a kicsiket.

Nekem külön kérésem volt, hogy mivel a fiam rossz evő, és amúgy is sokkosak, amikor ott hagyják őket a bölcsiben, ha kell, etessék meg, kínálják, utána úgyis beleszokik, csak ne legyen étlen-szomjan egész nap, leeshet a cukra stb. Na, ezek leígérnek fűt-fát, de biztos, hogy nem tették volna meg ezt nekem, mert ahhoz rohadt kényelmesek. Szóval nekem annyi elég is volt, amiket láttam pár alkalommal, hogy levonjam a következtetéseket.

Aztán van az állami, ahova esélytelen volt bekerülni, mert Gyömrőre annyi beköltöző jött, hogy még az óvódába se tudták felvenni a gyerekeket, akkora volt a túljelentkezés. Persze ezek is a pénzre mennek. A sztori, hogy mivel a fiamat nem vették fel, ezért elvittem Pestre, ahol szeptemberben kezdett. Erre novemberben felhívnak, hogy van hely, kell-e nekünk. Mondom, hogy a fiam már beszokott máshova, de azért érdeklődnék, hogy mennyi és hogyan. Nekem azt mondták, hogy 2000 ft/nap + kb. 380 ft/nap a kaja. Akkor lehidaltam, hiszen ennyi erővel Pestre is vihetném magánbölcsibe, ráadásul Pesten nem fizetünk fejpénzt, csak kaját, így az egész bölcsi havi átlag 8500 ft-ba fáj nekünk. Ezt mesélem egyik anyukának, aki teljesen felháborodott és meséli, hogy őket nem hívták pedig a rászorulós papírt (nem tudom a hivatalos nevét) is leadták.

Folyt köv.

2018. jan. 14. 08:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Sumák ez a bölcsi is, mivel azt mondták, hogy előnyben részesítik a dolgozó, több gyerekes, hátrányos helyzetűeket. Erre azért volt szükség, mert Gyömrőre a CSOK-os 3 gyerekes családok költöztek, szóval az egy gyerekeseknek alapból nincs esélye bekerülni, erre felvették az 1 gyerekes család gyerekét, akik elég jól keresnek (állatorvos anyuka meg progis apuka), a rászoruló papírt leadott családot meg azóta sem hívták, akik utána jártak, de nem tudom, hogy mi lett az ügy kimenetele.

Amúgy az állami bölcsi szimpi, kedves volt mindenki, de nem megjátszott. Jók a szobák elrendezései, látszik, hogy figyelnek a környezetre is, tiszta, rendezett. Jó lehet ott bölcsisnek lenni.

2018. jan. 14. 08:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Jah, lemaradt, hogy ennek a "rászoruló" családnak az állami bölcsi nem a napi 2000 Ft/nap + kaját mondták napidíjként, hanem a kereset 20%-át. Ezen is kiakadtunk, hogy nekem mást mondta, mint nekik, szóval nem igazán tudni, hogy mennyi is az annyi, de utána lehet kérdezni, ha érdekel.
2018. jan. 14. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!