Bölcsődétekben milyen arányú a 2 éven felülieknek azon száma, akik még nem beszélnek?
Nem bolcsis, de a 2 evesem semmit nem beszel.
Nincsenek elkesve.
Nem beszélgettem a bölcsisekkel, így nem tudom.
Fiam 2,5 évesen kezdte a bölcsit, akkor csak 6 db szó volt a szókincs. Kb 3 évesen kezdett beszélni.
Az én fiam éppen ma 29 hónapos.
Nem bölcsis.
Kb babanyelven beszél még mindig.
Szavai:pápá,szia,kutyus,ci-ci(állatokra mondja),ábuu(minden jármű), pebe (labda),nyam-nyam(enni-inni),ámme(víz,eső,pisi)persze némelyiknek még kicsit furcsa a hangzása.
Szóval még messze állunk a rendes szavaktól, beszédtől.
6, véletlenül se arról szól a kérdés, hogy a bölcsinek ehhez köze van-e. Csak azért írtam bölcsit, mert ott több hasonló korút lát az ember a saját gyerekén kívül, mint pl.: játszón. És az én nem beszélőm pont nem bölcsis (még), így nem látom, hogy általánosságban mi a helyzet.
Csak azt, hogy a játszótéren a nála kisebb is beszél.
Két bölcsiben is jártunk, ahol 2x12 főt láttam beszoktatás alatt, az egyikben egyedül az én gyermekem nem beszélt, a másik bölcsiben viszont kb a kétharmad beszélt rendes mondatokban.
Plusz egy évet marad a gyerekem a második bölcsiben, most jönnek az újak, eddig egy kisfiút kivéve mindegyik beszél, az anyja esküszik, hogy amúgy beszél ő is, csak az új környezet miatt nem hajlandó.
Rákérdeztem, hogy hányan lesznek a gyerekemmel együtt, akik nem igazán beszélnek, kb 5-6 lesz a 2 csoportban összesen.
Bp budai oldal, állami bölcsi. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki piszkosul odafigyel, ki nem beszél, egyből küldik is fejlesztésre. Nálunk is ez volt az első jel, másféléves kislánynál már aggódott a háziorvos, mert csak halandzsázott és nem ismételgetett szótagokat, bár túl volt az első szaván(nem)
Jól tette, most 3 múlt és csak rövid mondatok mennek borzasztó kiejtéssel, miközben a nála fiatalabbak már szépen ragozva történeteket mesélnek jelen, jövő és múlt időt használva.
Nekem ez a tapasztalatom 3 bölcsiscsoport alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!