Milyen indokkal ajánlhatja az orvos a bölcsit?
Sok helyen olvastam hogy a bölcsibe való felvételnél az egyedül nevelő szülők, sok gyerekesek illetve az orvosi javaslattal rendelkezőket veszik fel először.
De mi ez a javaslat?
Az első jól mondja, megkésett beszédfejlődés esetén, vagy ha "furcsán" viselkedik, a szocializációja le van maradva.
Szerintem nekünk bejött, ha újra csinálhatnám, már 1,5 éves korától járna délelőttönként a társaság miatt. Egykéknek ideális.
Az az igazság h a bölcsitől várom(tam) hogy meginduljon a beszéd, mert a 21 hós lányom egy szót nem szól, csak gagyog.
De a bölcsibe nem valószínű h felveszik :(
Kb utolsó helyen vagyunk ( férj feleség vagyunk, egy gyerekkel)
De így lehet megkérdezem a gyerekorvost, és esetleg fellebbezéshez beadhatunk papírt.
Mi ettől függetlenül szerettük volna bölcsibe adni ( vissza kellene mennem dolgozni, mert feléltük a tartalékainkat)
Csak kicsi az esély h vekerüljön.
Csak örültem neki h bölcsis lesz, mert mindenki azt mondta h ne aggódjak, majd ott elkezd beszélni.
Külön emiatt nem cibálnám őt mindenféle vizsgálatra ( nem hiszem h olyan tragikus a helyzet, h még nem beszél)
Köszi a választ
A beszédfejlődés egyénként nagyon egyéni. Én 2 évesen már verseket mondtam (hangfelvételt is mutattak a szüleim), a lányom 2,5 éves kora körül kezdett beszélni. De még távírati stílusban, össze-visszaragozva (pl a "vegyél ki!" helyett "jössz!")
Aztán fél év alatt berobbant a beszédfejlődése, 3 évesen már hosszú mondatokban, választékosan beszél. 15 hónapos kora óta bölcsődés.
Nem feltétlenül csoda hely a bölcsi, nem attól kell várni a gyerek fejlődését.
Most voltunk az ovis nyílt napokon és bizony sok olya gyerek jön a bölcsiből aki nem beszél és nem szobatiszta. szóval nem feltétlenül hasznos mindenkinek1
Sokféle indok lehet, ebből csak egy a beszédfejlődés. Van, hogy a védőnő ad javaslatot rá, akár otthoni problémák miatt is, és nem feltétlenül kell horror dolgokra gondolni. Pl. tudok olyat, aki napközben az idős, mentális problémákkal is küzdő nagymamáját kell, hogy ápolja, felügyelje, ez nem a legjobb közeg egy két év körüli gyereknek, így náluk védőnői javaslatra jár bölcsibe a gyerek, pedig anyuka "nem dolgozik", legalább is nem végez fizetett munkát.
Egyébként meg szerintem annyira nem kell aggódni, azért a "sima" jelentkezőket is fel szokták venni, nekem legalább is azt mondták, hogy nem lesz gond. Nálunk a bölcsi költözése miatt csak szeptemberben lesz a beiratkozás, de telefonon beszéltem a vezetővel, aki azt mondta, hogy szerinte mindenképp jut hely a fiamnak is, pedig mi sem leszünk előre sorolva semmi miatt, két gyerekünk van csak, házasok vagyunk, és semmilyen orvosi problémánk sincs szerencsére. És még várólista sincs, nem is kapkodtuk el a dolgot, ősztől szeretném vinni, és csak pár hete néztem utána. Anno a kicsinél már 6 hónapos korában fel kellett íratkozni várólistára ahhoz, hogy mehessen 2 évesen, pedig akkor egyedülálló is voltam. Azóta szerintem javult a helyzet valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!