HA a szép szó nem hatja meg a gyereket?
Van egy angyal arcú ördög gyerek a bölcsiben, a fiam arcából mindig kikap egy darabot. Mást is bánt a gyerek (2 éves) pl fojtogat, megmar stb. A gyerekek félnek tőle. A szép szó bizony kevés nála. A gondozó hiába van folyamatosan résen a gyerek gyorsabb. Ilyenkor?
Nálunk volt ilyen. Rá egyrészt jobban figyelnek, illetve a viselkedését (ez fontos, hogy nem a személyét!) elmarasztalják szóban, finoman lefogják közben (maga felé fordít, leguggol, szemébe néz), majd kiemelik a szituációból. Általában a szoba másik felébe viszik és ott játékkal elvonják a figyelmét. Az áldozatot pedig megvigasztalják.
Elég sokat fejlődött már. Sajnos a családi háttere nem túl rendezett, így mondhatni érhető a viselkedése. Sok szorongás van a kissrácban.
De ha túlzottan aszociális egy gyerek, akkor nevelési tanácsadó, majd eltanácsolás az intézményből a sor végén. Ez a bölcsődék szabályzatában benne is van, hogy ha a gyerek folytatólagosan veszélyt jelent a társaira, akkor jogukban áll eltanácsolni.
Egyszer-egyszer szinte mindegyik gyerek kakaskodik egy másikkal, csak a mérték és a gyakoriság nem mindegy.
Ha Gizike ellöki Micikét, mert meg akarta puszilni, de neki terhes volt a fizikai közelség, viszont Micike esés közben lefejel egy betonszegélyt, akkor Gizikére nem szállnak rá. Ő ellökni akarta, azt nem képes felmérni, hogy betonszegély-koponyasérülés-stb.
Viszont, ha Gizike folytatólagosan terrorizálja Micikét, akkor egy idő után kezdeményezhetik az eljárást, hogy a szülők keressenek másik intézményt.
Említette valamelyikőtök a leguggolást, és a szemébe nézést. Volt szerencsém látni, hogy a 1,5éves bidám-bidám úgy köpte szájba a bölcsinénit, hogy arra nem volt ideje, hogy kiköpje. Gyönyörű egy látvány, nem ajánlom.
Állandóan megy a harc, fojtogatás, és mára kialakítottak neki egy dühöngőt, ahol a napjának 95%-át tölti. Eltanácsolásra nincs lehetőség, mert a bölcsinénik szeretnének otthon nyugodtan aludni.
Én agresszív gyerekkel szemben pont a dobd vissza kenyérrel elvet használtam. Kitartó és türelmes voltam - másnap már kifejezetten engem kért maga mellé aludni, lestek is a kollégák.
Az ilyen gyerek sérült és nagyon-nagyon szeretetéhes. Meglepődik, ha durvaságaira nem durvasággal reagálnak ( a szülei is).
mehet itt a duma... de én megrángattam a gyereket, amikor nem látta senki.
utána nyugi volt.
egy 2 éves gyereknek nem lehet megmagyarázni semmit szóval. csak a testi jelekből ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!