Ikres családok, akik 1 babát terveztek? Hogy alakultak az anyagiak?
Hát azért nem volt egyszerű anyagilag nálunk, mert az ikrek picik voltak, és volt mozgásproblémájuk. Mindkettőt hordtam tornára egy évig, és az egyiket még tovább. Eleinte 60 ezer ment el tornára havonta, plusz a taxi, mert azzal vittem őket. Szerencsére az egyik szopott, de a másiknak tápszer kellett, plusz a rengeteg pelenka. Én eredetileg moshatózni akartam, de ikrek mellett nem mertem belevágni. A ruha, ágy, babakocsi nem volt nagy kiadás, mert kaptunk. Most már ovisok, és pont annyiba kerülnek szerintem, mint két különböző korú gyerek. Van köztük méretkülönbség, így sokmindent leörököl a kisebb a nagyobbtól, bár már nem szívesen, mert ő is sajátot akar.
Szóval ha minden OK, nem vág földhöz anyagilag az ikrek, de azért náluk nagyobb esélye van a koraszülöttségnek, kis súlynak, mozgásproblémának. Nálunk ételallergia is van (ez is gyakoribb ikreknél), tízezreket költök "mentes" alapanyagokra.
De a két kicsit látni mindenért kárpótolni fog!Férjemmel csak vigyorogtunk, látva a kiadásokat: "megspóroljuk a szórakozáson". ... na abból nem volt sok nekünk az utóbbi 3-4 évben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!