Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Újabban rövid sírás reggel...

Újabban rövid sírás reggel elköszönéskor. Életkori sajátosság?

Figyelt kérdés

Most 20 hónapos, 5 hónapja jár bölcsődébe. Nagyon szereti, ha reggel mondom, hogy most megyünk bölcsődébe, azonnal öltözködik, keresi a cipőjét, segít összepakolni, láthatóan izgatott.

Egy hete reggel ottani elköszönéskor sír, menne azzal, aki bevitte (változó, hogy én vagy az apja visszük be). Viszont ez a sírás 1-2 percig tart. A gondozónők szerint utána semmi gond vele, jókedvű, eszik, alszik rendesen, vidáman tolja végig a napot.

Mi okozhatja ezt a reggeli rövid sírást, ha korábban nem volt?

2016. jan. 11. 10:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Neki is lehet hangulat-ingadozása, rossz kedve. Nekem is mindig kedvem dolgozni menni:)
2016. jan. 11. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Gondolom nálatok is volt téliszünet. Kiesett a ritmusból. Kicsit olyan ezt most, mintha újra be kellene szoknia.
2016. jan. 11. 10:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok: nekem sincs mindig, bocsánat.
2016. jan. 11. 10:11
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, az ünnepek. Akkor indult be nála látványosan a dackorszak is. Hisztis sírások előfordulnak, ha valamit akar, de nem teljesül azonnal. A bölcsődében szóltunk, hogy számítsanak rá. Mondták, hogy azon kívül, hogy néha elsírja magát dühében, mert másnál van egy játék, amit kinézett magának, olyan is előfordult, hogy azért sírt, mert mondókáztak, ő is mondta volna, csak még nem tud beszélni és nem ment.

A beszédfejlődése is most lódult meg nagyon, eddig stagnált, az utóbbi hetekben viszont napi 10-20 új szót visszaismétel, amit hall a környezetében.

2016. jan. 11. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Anno én januárban szoktattam be a fiamat, tehát a szünet után. Emlékszem első reggel szinte kivétel nélkül ott ült a gondozókba bújva az összes gyerek. Pedig ők is már hónapok óta jártak. Mondták is,hogy ez normális. Vissza kell szokni. Volt, aki sírdogált is.
2016. jan. 11. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!