Bölcsiben vagy inkább otthon a helye egy másfél évesnek?
Ha anyagi akadálya nem lenne, vinnétek-e bölcsibe a másfél éves gyereketeket? És ha igen, heti hány napban?
Vagy a gyereknek az anyja mellett a helye? Ha igen, hány éves koráig?
Nekünk külföldön nincs segítségünk, és szeretnénk heti 1-2 szabadnap pihenőt (jelenleg férjem sem dolgozik, ő is szeretne most végre pihenni). Másrészt fontosnak tartjuk a gyerektársaságot, mert egészen más élmények érik őt ott. Csak itt megkaptuk pár helyi ősanyától, hogy mi le akarjuk passzolni a gyereket, meg nem törődünk vele. Igen, valóban úgy érezzük, ha heti 1-2 napot feltöltődhetnénk, az kölcsönösen jó lenne a gyereknek és nekünk is.
Azt hiszem, erre nincs mit mondani.
Önzés:szeretet 1:0
a Mamára hagyni pár órára a gyereket nem ugyanaz mint a bölcsi. Máshogy viszonyul a gyerek a két helyzethez.
Unokaöcsémet 15hósan berakták a bölcsibe, és nagyon megszenvedte szegényke. Eleve járni sem tudott még akkor, így mindig mindenhol az utolsó volt, ő volt a legkisebb, szegény nagyon sokat sírdogált és nem érezte jól magát. Bezzeg a mamánál (anyósomnál) úgy fel van szabadulva- imádja a mamát, a mama is őt, imád nála lenni, és viszont. Szóval neki egyértelműen sokkal jobb a mamánál- bár ritka mikor a nemnormális sógornőm megengedi a mamának, hogy ottlegyen nála. :(
Nekem viszont olyan tipusú gyerekeim vannak, akiknek elég lett volna 4évesen közösségbe menni. Van egy kis baráti társaságunk, van kb 10gyerek, akikkel nagy a barátság +testvérekkel együtt nekik bőven elég volt ez. Ittthon szeretnek lenni velünk, és itthon játszani- nem unatkoznak itthon. Szerencsére nagy házban lakunk, nagy kerttel, így télen-nyáron lehet mozogni, pl. rollerezni is szoktak a házban. :)) A lényeg, hogy 3-an remekül feltalálják magukat, de közösen is sokat játszunk, tanulunk stb.
És a kedvencem, hogy ha anyuka otthon van nem csinál semmit!!! Ez számomra bicskanyitogató! :S
19-es jó nagy baromságot írtál! Tipikus férfi hozzáállás...hogy anyuka ugyan mibe fárad el ha otthon van? Nem is tudom, eddig bármilyen munkakörben dolgoztam bármennyit, soha nem voltam olyan fáradt mint miután megszültem és itthon voltam a babáimmal! A terhességeim alatt végig dolgoztam! A drága férj élete nem igen változik meg, mégis mindenki őket sajnálja hogy "szegények dolgoznak", "korán kelnek"...stb. Mi anyák meg alszunk kb 4 órát/nap! Jaaa, ha a gyereked első perctől átaludta az éjszakát, akkor könnyen vagy ilyen nagy mellénnyel! Tényleg felháborító ha valaki még mindig ezt fújja! Ha nő/anya vagy akkor valószínűleg minden nap kipihented magad, meg lógattad a lábad mikor otthon voltán a gyerekekkel igaz?
Bocsánat az off-ért, de ezektől rosszul vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!