Mennyi idős korban érdemes beadni a gyereket a bölcsödébe? Az én kislányom most egy éves.
Fiam most 2 éves, most szoktatom csanába. Szerintem 1,5 évesen könnyebb lett volna. Az utóbbi időben nagyon anyás lett.
Van ott egy kislány, ő 16 hónapos. Nagyon édi, és mindent csinál a nagyokkal együtt.
Nagyon nehéz az elszakadás, sokszor nekünk anyáknak nehezebb, de hasznukra is válik gyakran a közösség.
1.5 év körül ideális bölcsibe adni. Ez a muszájból hülyeség.
Ha jót akar az ember 1.5 évesen beadja.
De sokan tudják itt a tutit, amiről az egész életükben ezzel a témakörrel foglalkozó kutatók sincsenek egyetértésben.
Gugli "bölcsőde hatása kutatás", érdemes az első párat elolvasni, vagy akár a hivatkozásokat is, ha el akarsz mélyedni...
Talán az egyetlen, amiben konszenzus van, hogy az 1-2-3 éves gyerekek _többségének_ (persze kivétel minden alól van) nincs szüksége a gyerekközösségre, a korcsoportjára, hanem sokkal inkább egy szerető felnőttre. Azért vannak másfél éves gyerekek a bölcsiben, mert a világ ilyen, az anyukák mennek vissza dolgozni, nem a gyerek könyörgött, hogy jó neki.
Könnyű mondani, hogy ez gyerekfüggő, meg bölcsifüggő, meg gondozófüggő, de nem életszerű, hogy valaki beteszi a gyerekét a bölcsibe (nyilván azért, h visszamenjen dolgozni), majd 3 hónap múlva kiveszi, hogy úgy látja, nem jó a gyereknek...
Szóval, az én tanácsom, hogy ha csak a gyerek érdekét nézed, és megteheted, ne rohansz a bölcsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!