Hogyan működik ez?

Figyelt kérdés

Lassan fél éves a lányunk, 1,5-2 éves kora körül tervezek visszamenni dolgozni. Első gyerek, így fogalmam sincs, hogy miként működnek a bölcsődék.

Jelenleg nagyon szociális, nagy a pörgés körülötte (sokan jönnek, nagy a család), láthatóan élvezi, nem csak velem van el. De gondolom, hogy ez nem sokat jelent olyan szempontból, hogy a fent említett életkorban mennyire fogja igényelni/jól viselni a társaságot.

Nekem úgy lenne a legjobb, ha beadnám és 1-2 hónappal később kezdenék el ténylegesen dolgozni. Gyakori a túlóra, néha este 8 körül értem csak haza. Ezért a munkahelyemen se venné ki magát jól, ha egy-két héttel a munkába állás után el-eltűnnék a gyerek miatt napokra, hetekre.

Megoldható, hogy korábban kezdje a bölcsődét, mint a hogy én munkába állok? Vagy ez csak magánbölcsődékben működik így?

Gyerekes barátok riogattak, hogy már most irassuk be, mert egyke, én se vagyok egyedülálló és így a lista végére kerülnénk. Valóban így van? (Budapestről van szó)

2014. okt. 14. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

van munkaviszonyod, abból gondolom, hogy "tervezel visszamenni"

csak ez a feltétele HA jól udom a bölcsinek. vigyél igazolást , meg a kicsit és kész.

azt, hogy konkrétan mikor állsz munkába, szerintem a bölcsit nem érdekli, csak maga a munkaviszony megléte.

2014. okt. 14. 17:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten lehet, hogy érdemes hamarabb beíratni, ezt igazából akkor tudod meg pontosan, hogy az adott bölcsit felhívod és megkérdezed, hogy mennyire szokott lenni túljelentkezés. Én megyeszékhelyen lakom. A mi bölcsinkben úgy van, hogy csak akkor lehet beíratni a gyereket, ha munkaviszony van és a munkáltató igazolást ad erről. Viszont igazolást csak akkor ad, ha munkába is állok. Tehát az összegyűlt szabik ideje alatt kell lebonyolítani a beszoktatást. Én szerencsés vagyok, mert augusztus végi-szeptemberiek a gyerekeim, így mindkettő szeptemberben-októberben kezdett, éppen a bölcsis szezonkezdéskor, de mástól hallottam, hogy az ő gyereke pl. januári-februári volt, akkor kezdte volna és akkor már nem nagyon volt hely. Maga a beszoktatás 2 hét alatt megoldható, de nálunk többféle módszer közül lehet választani (ez az arany középút egyébként). A nagyobb gond, hogyha a beteges a gyerkőc, akkor az első hónapokban húzós lesz a munkába állás, ha más nem tud rá vigyázni (gyed után az első fél évben ha beteg a baba, akkor a táppénzt a minimálbér után bérszámfejtik).
2014. okt. 14. 18:36
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsiben kérdezz utána, mert ez bölcsinként változik.
2014. okt. 14. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!