Egyedülállók hogy oldják meg a munkaidőt gyerek mellett? én pl ha olyan melot találok, hogy 6-ra kellene mennem, van 5-től bölcsi?
Figyelt kérdés
vagy minden napra éveken át be kell tervezni segítséget?
szüleim nem érnek rá, rokonaim távol vannak, mama meg nem akarja vállalni. és hány de hány munkahelyen kell korán kezdeni, vagy ha későn, akkor meg munka után már késő menni értük(pl egy eladó 9-18:00-ig van)
a hétvégi munkáról nem is beszélek már, az is kérdéses.
2014. aug. 15. 11:40
11/17 anonim válasza:
Hát legyen a te hited szerint.Orbánnál hangoskodjál, nála reklamáljál.Valóban kevesen vagyunk és a fizetésünk sincs az egekben.Az a műszak amiről te beszél az nem bölcsődébe van hanem babahotelban illetve magánbölcsibe vagy csecsemőotthonban. Hát add oda a gyereked, ha neked nem felel meg a bölcsődei nyitvatartás. Egyébként csak tudd a bölcsőde nem csak a gyerekek felügyeletéről szó, mert ha ez lenne akkor akárkire rábízhatnád. Szakmai munka folyik a bölcsődékben, nem gyerekmegőrzés. Némely szülő úgy használná a bölcsit, mint a ruhatárat.Az ovőnők nem győznek köszöngetni nekünk, mert a bölcsis gyerek mikor odamegy már mindent tud, mert önálló.Ha nem tudsz örülni, hogy 8 órát foglalkoznak a gyerekeddel, ellátják, gondozzák, önállóságra nevelik, jó szokásokat alakítanak ki nála és szeretik, akkor neked semmi soha nem lesz jó. Te vagy a szülő, te vállaltál gyereket, hát old meg a problémáidat, mert ne mond, hogy olyan szüleid vannak, hogy nem akarnak segíteni.A mamánál erőszakoskodjál, hogy segítsen, vagy keres az állami bölcsődéken kívül más megoldást.
12/17 anonim válasza:
Halvány fogalmad sincs a bölcsődei életről, de úgy látom az életről sem. Ne nyafogjál, hanem megoldást keressél és a te hülyeséged miatt ne másokat hibáztass meg ne oszd itt az észt, hogy mit kellene csinálni, hány embert foglalkoztasson a bölcsőde, meddig legyen nyitva.Még lassan már a bölcsődei nyitvatartást a nemiéletedhez és a mensrtuációdhoz fogod igazíttatni. Az észt akkor kellet volna osztanod magdnak mikor gyereket vállaltál (egyedül).
13/17 anonim válasza:
7-es az óvoda, ahová kötelező már járni. Bölcsődébe nem kötelező járni.Gondolj már bele így a gyerekek alig vannak a szüleikkel, hétvégén meg a nagyszülőknél vannak. Sok nektek is annyi óra gyerekekkel, még felnőttekkel is sok.
14/17 A kérdező kommentje:
ha nem jön össze, majd óvodában kezd 3 évesen
ha nem is kötelező a bölcsi
a gyes kb 30 + családi 13 + rendszeres gy.védelmi kedvezmény nemtom mennyi = majd beosztom
2014. aug. 20. 20:32
15/17 anonim válasza:
Na látom, hogy megtalátad a megoldást ez az!Egyébként ennyit leszel a gyerekeddel, ezt a három évet, mert utána minden intézményben köteleő lesz járnia. Ha a szülők nem tudnak érte menni, ha a mama nem akar segíteni hordani, hát akkor segítsenek ki anyagilag.
16/17 anonim válasza:
gyes 25800+13300=39100 ft lesz a jövedelmed! A rendszeres gyermekvédelmi az kedvezmény! Oviba, bölcsibe ingyenes az étkezés a gyereknek és bölcsibe nem kell gondozási díjat fizetni,ill. évente kétszer kapsz 5800 ft összegben erzsébet utalványt! Abból nem igazán lehet szerintem megélni(de ezt te látod). Én is ugyanezt kapom, ezért is megyek vissza dolgozni 6 órában! El kell tartani a gyerekeim valamiből! Amúgy én direkt 6 órás munkát akartam, pont a bölcsi miatt! A bölcsi csak egy lehetőség, és ha ezzel szeretnénk élni, akkor nekünk kell alkalmazkodni hozzá! ;)
17/17 A kérdező kommentje:
és 6 óra munkáért min.béren annyit kap az ember ami elég a bölcsis étkezésre, gondozásra...?
én egyszer dolgoztam 4 órában 40 ezerért havonta. állanóan a zaciból éltem, meg hasonlók. nem akarom ezt mégegyszr
2014. aug. 24. 16:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!