Bölcsis gyerekek anyukái, milyen egy bölcsi belülről?
Lehet nem pont ide illő kérdés,de talán a szülők jobban belelátnak a bölcsis életbe. Csecsemő és kisgyermeknevelő szakra jelentkeztem a fősulin és remélem felvesznek majd,és ott ugyebár gyakorlatra kellesz majd járni.
Milyen a bölcsiben a légkör? Mik pontosan az ott dolgozók feladata ? Szoktam ebbe a kategóriában olvasgatni,de egy csomóan panaszkodnak a gondozónőkre. Mi ennek az oka ? Nem figyelnek a gyerekekre ?
20/L
A fiam szeptember óta jár, nagyon jó döntés volt. Nálunk nagyon helyesek a gondozónők, sokat foglalkoznak velük, sokat fejlődött. Minden nap mond valami újat, verset, éneket, szépen eszik, egyre ügyesebb.
A légkör nagyon családias, bár sokan vannak egy csoportban, a nagyok kb. 15-en, az egész picik talán 8-an. 8 körül kezdünk, akkor átöltözés az előtérben, mindenkinek van szekrénye a jelével, meg cipőtartója. Bemegy a csoportjába, reggelizik. Ott készítik az ételt a konyhában, az ebédet is ott főzik, van szakácsnéni. Egy gondozónőhöz a csoportban 4-5 gyerek tartozik, ő is szoktatja be, hozzá kötődik, ő van vele legtöbbet. De a többiek is vannak mindenkivel egész nap, mert váltják egymást. Segítenek nekik enni, játszanak velük, öltöztetik, pelenkázzák, szoktatják a rendhez. Reggeli után játék, aztán legtöbbször, ha jó az idő, akkor kimennek az udvarra ebédig. Mosakodás, ebéd, mese, alvás. Uzsonna, játék, és haza.
Szóval, én nem panaszkodom, nálunk minden szuper, nagyon igyekeznek a gyerekek igényei szerint, de normálisan dolgozni. Mi szeretjük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!