Mennyire az én "döntésem", hogy mennyi ideig tartson a beszoktatás?!
Elég rossz szituációba kerültünk. Április 16-tól kell visszamennem dolgozni, úgy kértül a felvételt a bölcsibe, hogy április 1-től és akkor van két hét a beszoktatásra. De kiderült, hogy egyik bölcsiben sem tudják akkorra felvenni, most febr. 17-i kezdéssel van egy hely, így aztán kértük is, hogy vegyék fel. Viszont telefonban mikor mondtam, hogy szeretném húzni egy kicsit az időt, tehát akkor eleinte csak heti pár alkalommal bevinni, játszani, ismerkedni, úgy vettem ki, hogy annyira nem tetszett nekik az ötlet. Kedden megyünk majd be személyesen, hogy megbeszéljük hogy legyen, és az érdekelne, hogy mennyire ragaszkodhatok az elképzelésemhez, és mennyire az ők döntése ez? Eleve márciusi kedzésre gondoltam, de azt mondták, hogy be kell íratni febr. 17-tel, különben elveszik a helye. De ha pont véletlenül beteg lenne februárban végig :) akkor gondolom nem tehetik ki, ugye? :) Mert reméltem, hogy kezdhetjük lazábban márciustól, még akkor is 1,5 hónap van, mire dolgoznom kell...
Csak az esélyeimet latolgatom. Szerintetek?
az amit te szeretnél, az nem beszoktatás és semmi értelme. nem játszóház a bölcsi, nem azt kell megszokni, hogy gyerekek vannak körülötte. ennél azért sokkal húzósabb.
az új rendszert kell megszoknia, hogy nem egyedül van és a legfontosabb, hogy anyáról leváljon. azzal, hogy hetente párszor bementek játszani, ebből semmit nem lát és nem is lesz jó neki.
csináljátok rendesen, első héten pár óra, második héten hagyd ott, 3. héten már egész nap legyen.
az meg külön jó ha nem egyből kezdesz hanem 2 hónappal később, mert pár nap után általában le is betegednek, így újra neki kell indulni a beszoktatásnak, aztán 1-2 hét múlva megint beteg lesz, te meg táppénzzel indítanál a munkahelyeden.
én mindig azt mondom, hogy akkor jobb elkezdeni amikor te a szabidat kezded tölteni, így nyugodtan otthon tudsz vele lenni az első 1-2-3 betegségnél :)
az is sokat számít, hogy mikor egy betegség után újra mentek akkor lehet sírósabb reggel, hisz akkor fog rájönni, hogy ez már így lesz, nem kell reggel rohannod hanem meg tudod nyugtatni, ki tudjátok alakítani a reggeli elválási rutint ami fontos, mert utána évekig azt fogjátok csinálni reggel :)
A be szoktatas 1-2 het, minden napos ottlet, egyre hosszabb idotartammal.
A te elgondolásodnak a jatszocsoport felel meg, mint be szoktatas nem működik.
Szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani és persze, hogy húzták a szájukat, ha már van egy szabályuk... Persze biztos mindenhol mások a szokások, de nálunk pl. volt egy szülői, ahol beosztottuk, kikre melyik 2 hét jut, mert csak 2 beszoktatóst vállaltak egyszerre, lévén azokkal jóval több macera.
Erre az enyém 1 hét alatt beszokott. Első nap 1-2 óra játék velem, 2. nap már reggelizés és egy órára kimentem, 3. nap már délelőtt egyedül, 4. nap ott ebédelt, 5. nap ott aludt. Kétszer volt rövidebb sírás (én bezzeg sokat bőgtem a folyósón:) és nem is volt beteg - szerette a bölcsit, a gyerektárasaságot, az izgalmas új játékokat.
Köszönöm a válaszokat, habár arra nem kaptam választ, hogy mennyire van az, amit én szeretnék, és mennyire dönt a bölcsi....
És igen, nem is beszoktatásnak szánnám én sem, mert pont ez a lényeg, hogy áprilisig még rengeteg idő van, nem tudom elképzelni, hogy itthon legyek, amíg a gyerekem bölcsiben, pedig velem is lehetne, elsírom magam, ha csak rágondolok. És úgy érzem, hogy elvettek tőlem egy csomó együtt töltött időt azzal, hogy így alakult, és ettől borzasztóan érzem magam :(
Nah, mindegy, lesz ahogy lesz, majd kedden többet tudok, ha bemegyünk megbeszélni....
Én is el akartam térni mert én drasztikusnak láttam a beszoktatási módszerüket de mivel még eddig senki sem "halt bele" így muszáj voltam elfogadni a szitut. Nálunk a beszoktatás így volt.
1 nap: anyával 1 óra hossza
2 nap: anya nélkül 1 óra hossza ( itt még nem sirt)
3 nap: 2 óra hossz
4 nap: 3 óra hossza
5 nap: 4 óra hossza ( végig sirt de hamar megnyugodott)
következő héten már egész napos ott aludt stb. az első 2 hétben ami magyarul a beszoktatás sirva ment és sirva fogadott de napközben elvolt játszott aludt evett ami nagy szó. Szerintem nem érdemes húzni halasztani. Így is kiesett már 2 hétre a betegségek miatt. ilyenkor egy kicsit megnyugodott ez jó is volt viszont már lassan 2 hónspjs hogy jár és most értük el hogy boldogan megy be :)
Hétfőn elkezdtük a bölcsit, és szerencsére teljesen partnerek a kérésemet illetően.
Heti 2-3 alkalommal járunk be játszani, a héten csak 1-1 órát, később majd pedig délelőtt fogunk egy ideig. A cél szerintük is ebben az esetben, hogy megszokja, megszeresse őket, és nagyon is jó ötletnek tartják, ha ennyire anyás, akkor sokkal könnyebb lesz neki is és nekik is, ha már jól ismert emberekre lesz bízva, könnyebben tudják majd kezelni, vigasztalni...
És még így is bele fog férni, ha esetleg elkap valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!