Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mi kell ahhoz, hogy bölcsibe...

Mi kell ahhoz, hogy bölcsibe járathassam az egy éves gyerekem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Kérlek ne szóljatok le egyből, alig tudok valamit ebben a témában, így mivel "amit máshol nem mertél.. itt megkérdezheted!" a szlogen, Tőletek kérek segítséget.

Szóval olyat lehet, hogy nem dolgozok, de beadnám a lurkóm napi 3-4 órára. Pénzért is akár. Szerintetek?

2013. nov. 24. 11:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem nagyon,munkáltatóit szinte mindenhol kérnek. Próbát megér, hátha van üresedés a környéken de én nem nagyon bíznék benne. Bölcsi alapból nincs ingyen,szóval fizetni mindenképp kell.
2013. nov. 24. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Bölcsibe akkor adhatod a gyerekedet, ha dolgozol, vagyis igazolni tudod, hogy van munkaviszonyod. Máskülönben minek vennék be? Otthon vagy, nem dolgozol, tehát vigyázz rá te otthon. A bölcsi azért van, ha anyuka-apuka mindketten dolgoznak és nincs rokoni segítség, akkor megoldott legyen a gyerek felügyelete addig, amíg a szülők dolgoznak.
2013. nov. 24. 12:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan bölcsik, amik játszócsoportot és időszakos gyermekfelügyeletet is biztosítanak. Keress ilyet a környéken.
2013. nov. 24. 12:08
 4/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm válaszotokat!

Elsősorban azért vinném bölcsibe, mert anno engem is beadott édesanyám, és saját tapasztalatomra mondom, igen hasznos volt ilyen hamar közösségbe kerülni. Bár most elgondolkodtam, mivel nem biztos, hogy az a 3-4 óra ugyanolyan lenne, mint egy egész napos "szocializálódás"...

Másik indok pedig, hogy szívesen folytatnám tanulmányaim közben pedagógia szakon, amit elkezdtem, és nagyon lazának találtam, és úgy hiszem kellő kitartással, ami bennem megvan, menne gyerek mellett is. Ezért is gondoltam a bölcsit, hogy addig is legalább közösségben van, nem pedig nagymamára bízva például.

Ötleteket várok... :)

2013. nov. 24. 12:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha tanulsz akkor is jogosult a gyermeked a bölcsire.Igazolás kell az iskolától.

De természetesen azt veszik előre akinek a szülei dolgoznak.

Az enyém is úgy járt 3 hónapot hogy tanultam,de utána a tanulmányok befejezése után max. 1 hónapon beül munkahelyet kell felmutatnod hogy tovább járhasson,persze ez is olyan dolog h nem rakják ki a gyereket ha már beilleszkedett.

2013. nov. 24. 12:27
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Még annyit hogy 1 évesen benem adnám a bölcsibe az biztos!!
2013. nov. 24. 12:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Magánbölcsibe beveszik.
2013. nov. 24. 13:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy valamit azért vegyél figyelembe: ha bölcsibe jár a gyerek, akkor nem jár a gyed, azt vissza kell mondani. Akkor maximum a gyest kaphatod csak.

Amúgy ebben a helyzetben, hogy nem dolgozol, szerintem csak a magánbölcsik jönnek számításba. Nézz körül a környéken, és tájékozódj mennyibe kerül stb.

Szerintem másfél éves kor körül lenne inkább érdemes beadni a közösségbe, 1 évesen még nincs erre szüksége.

2013. nov. 24. 13:15
 9/11 A kérdező kommentje:

Igen, igen, elmult mar egy eves, es mire beadnam kb masfel lenne, meg csak erdeklodok. Nagyon koszonom az eddigieket!

A gyes es a gyed sem lenne baj, ha nem jarna, vagyis megertenem.

Viszont ami most eszembe jutott, az hogy allami tamogatassal jartam pedagogiara, es ugye nem hasznaltam meg el az osszes felevet. Ez vajon ilyenkor folytathato?

2013. nov. 24. 15:05
 10/11 anonim ***** válasza:
a tanulsz akkor be tudod adni szerintem ,viszont vannak pesten olyan kerületek ahol bölcsiért nem kell fizetni csak az étkezésért.
2013. nov. 25. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!