Normális, hogy a lányom mindig "beteg"?
Szeptember eleje óta jar bölcsibe, osszeteve ha kb.3hetet volt otthon. De akkor pl.antoniotikum kellett neki es volt kozepfulgyulladasa.
Szoval a többi gyerkochoz kepest o eleg sokat is jár bölcsibe.
Viszont allandoan szipog, bar nem folyik az orra. Laza nincs, a kedve jo. A gondozók nem küldik haza, csak amikor indokolt a helyzet.
Multkor is egészségesen ment bölcsibe, de 2-3nap utan mar jott a szipogas. Hiaba szívtam az orrát, nem igazán jött ki valami.
Normális, hogy igy regal a szervezete? Vagy vegyem ki, es akkor Max.ehen halunk a gyesbol?
Mit gondoltok?
Az én lányom is így volt.Október hónapban kezdte anno a bölcsit 23 hónaposan. Bejötta novemberi hideg ősz, és állandóan taknyos volt, de járt bölcsibe. Kérdeztem akkor a gondozónőket, azt mondták semmi gond, járjon bölcsibe nyugodtan így is. A többi gyerek is ilyen volt egyébként, taknyoltak mind. Ez tartott egészen tavaszig. Beteg soha nem volt mellette, csak szipogott. Aztán elmúlt ahogy melegedett az idő. Szeptembertől ovit kezdte, akkor a 3.héten "kibukott", köhögés és orrfolyás miatt. Elmúlt neki, utána semmi egész évben. Most már 2. éve ovis, idén októberben volt itthon 3 napot taknyosság miatt, és ennyi.
A lényeg: ne aggódj, ez természetes folyamat a lányodnál. Bekerült a közösségbe, az immunrendszere most áll át ezekre a dolgokra, hogy később ki tudja védeni a nagyobb betegségeket. Ki ne vedd ezért, hisz ez most jót tesz neki majd hosszútávon.
Kislányom szeptemberbe kezdte az ovit. Nem mondanám, hogy nagyon beteges, de okt.elején is középfülgyulladása volt, és most is az van :-(. Használj orrcseppet és lehajtott fejjel szívd az orrát.
Én is gondolkozom valami vitaminon, mert ez a mostani betegség borzalmas volt :-(
Bérescsepp+C vitaminnal már próbálkoztunk, bár azt a fényevésére is ajánlották anno. Lényeg, hogy se jobb, se rosszabb nem lett tőle egyik sem.
A grapefruit cseppről is hallottam már, esetleg megpróbálom. Abból mennyit kell adni neki naponta? Tejbe beletehető? Vagy próbáljam a szájába csepegtetni?
A multivitaminok közül (mármint amiket reklámoznak) a Marslakócskák tűnt egyedül "értelmesnek", ezért vettem neki. Azt is kapja, naponta 5 ml-t, de szerintem ettől sem változik nála semmi.
Homeópátiával is próbálkoztam (előnybe részesítem ezt a gyógymódot egyébként), de az erre nem jött be.
Az a "bajom", hogy lelkiismeretfurdlásom van, maiért így megy bölcsibe a lányom. Hiába nem küldik haza és stb, attól még ott a többi gyerek. Viszont azt is tudom és látom, hogy más gyereket ennél rosszabb állapotba is bevisznek (pl. a takony a szájába folyik non-stop, köhög, stb). Sajnos egymást fertőzik és kikell alakulnia az immunnak, de háát.. nem tudom, hogy nem lesz-e ezekből esetleg szö9vődmény, stb?!
C-vitmain cseppett és D-vitmaint mindennap kap!
D-vitaminból 1 csepp este, C-vitaminból 10 csepp reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!