Bölcsibe jövedelem-igazolás?
Kedves 8-as! Biztos nekem szántad a kommented, (én kérdeztem, hogy kinek a jövedelemigazolása kell), de szerintem logikus, hogy ha a gyereked szeptembertől bölcsis, akkor Te valószínűleg addig otthon vagy vele, tehát a bölcsibe adás elötti 6 hónapon át nem volt a munkáltatódtól jövedelmed. Nem ez a logikus? Persze van aki akkor is dolgozik, de ez a ritkább eset.
Az pedig, hogy aki gyesen van, annak nem köteles felvenni a gyerekét a bölcsi, mert úgysem dolgozik, rosszul tudod, mert gyes mellett is lehet dolgozni. Az én esetemben pedig pláne így van/lesz, mert ikreim után majdnem 7 éves korukig kapom a gyest, de nyilvánvalóan nem lógatom addig itthon a lábam, 2,5 évesek, elkezdek dolgozni, mert éhenhalunk. Ennyi.
Kedves 11! Csupán megjegyzést tettem, nem kifejezetten neked szánva, de ha mar igy meg szólítottak:
1, A bolcsode annak lett kitalálva, aki dolgozik es nem tudja megoldani a gyerek napközbeni felügyelet. Aki gyesen van, az nem dolgozik, tehat ráér. Aki meg GYES mellett dolgozik, az dolgozik, nem?
2. A jövedelem, az nemcsak munkabér, hanem a TGYAS, GYED, GYES, csaladipotlek, arvaellatas, tappenz. Nyugdij, rokkantnyugdíj es meg a gyermektartasdij is.
3. Miután - legalábbis nálunk - kérik a munkáltatói igazolást, arra a munkaltato ra vezetheti a szerződés szerinti munkabered. (van aki eleve csak ugy ad ki igazolást...)
Ez fura, hogy nálatok ilyen szigorúak a bölcsik.
Nálunk a 3. kerületben csak munkáltatóit kérnek.
A bölcsőde díja napi 650 Ft és kész.
Csak annak kell jövedelemigazolás meg minden szent papír, aki ezt nem tudja fizetni, és támogatást kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!