Lányom októberben kezdi a bölcsit, akkor lesz 2 éves. Miket kell addigra tudnia? Igaza van anyósomnak, nagyon le vagyunk maradva?
Anyósom óvónő, szerinte ezeket: önállóan enni kanállal-villával, pohárból inni, minimális segítséggel öltözni, szólni ha tele a pelus de jobb, ha szobatiszta.
Ez tényleg így van? Szobatisztasággal sehogy sem állunk, evés-öltözés nagyjából megy, de néha kell a segítség. Nagyon gáz lesz így? Mit fognak szólni a bölcsiben?
Tényleg semmi elvárás a bölcsiben. Még ha nem enne egyedül, az sem lenne gond, segítenek. A "csordaszellem" pedig csodákra képes, és annyira hamar megtanulják ezeket a dolgokat, hogy nem is gondolnánk: mi a jele, kinek mi a jele, melyik pohár kié, ki ki utána jön a gondozásban, mit kell csinálni, ha a fürdőszobában vannak, ki hogy mikor teríti meg az asztalt és mit mivel esznek, mikor állhatnak fel, mivel hol játszhatnak, öltözés, beszédkészség, szobatisztaság... minden minden egy szempillantás alatt.
Ja, és a legjobb, amikor otthon nem csinál dolgokat, a bölcsiben meg áradoznak, hogy milyen ügyesen: általában az evés ilyen, a cumi dolog is.
Ne aggódj, anyósod csak a ovis dolgokat tudja, látja.
Nekem anyósom bölcsivezető, már mikor megszületett a fiam, kaptam a történeteket, tapasztalatokat, ismereteket... nagyon jó volt, mert nem paráztam a bölcsitől, és olyanokat evidensnek vettem és megértettem, amit más szülő nem: pl. hogy nem adnak gyógyszert a gyerekeknek, hogy segítenek, hogy miért nem mennek ki az udvarra néha, stb stb.... Ne aggódj, nagyon ügyi a kislányod, és még ügyesebb lesz csak győzz pislogni... :)
Mi szeptemberben kezdjük a bölcsit, most 21 hónapos a lányom. Eszik kanállal, villával, iszik pohárból, bilibe/wc-be kakil (hónapok óta nem volt kakis balesetünk, és ő jelzi ha kell), viszont a pisi még nem teljesen megy. Gyakran pisil bilibe/wc-e, de a játék hevében még elfelejt szólni és vagy a pelusba megy, vagy ha épp nem akart pelust felvenni, akkoe a padlóra. de viszont éjszaka már enm pisil be. Kibírja reggelig, vagy ha kell felébred rá. Szóval bízom benne, hogy még 1 hónap alatt hátha napközben is ügyesedik.
Bár nem elvárás a bölcsiben, de csak jobb ha már szobatiszta, ez saját vélemény.
Én erőltetni nem fogom, de láthatóan már a pelus se nagyon kell neki.
Öltözködés: Cipőt le tudja venni, fel még nem igazán. Nadrágból kibújik, bele még nem megy. A pólóval fordítva vagyunk fel tudja venni, le viszont még nem.
Viszont alváshoz kell a cumi, sőt ha anya otthon van akkor anya haja is kell :) (én már doglozom kb. 1 éve, így nem velem van otthon napközben. Ha mama, vagy papa vigyáz rá, akkor kell egy hajas baba amivel elalszik).
Szépem kommunikál, mondatokat alkot. Tudja mit jelent, hogy anya, apa dolgozik.
Bízom benne, hogy könnyen be fogunk szokni.
Sok sikert nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!