Ilyen tényleg van Budapesten a bölcsődei elhelyezésnél?
Dolgozó szülők gyerekei előnyt élveznek csak felvételkor, de helyhiány miatt elutasíthatják, ez még az óvodákban is így volt idén. Sajnos várólisták vannak.
A protekciót kellene megszüntetni és azt, hogy azoknak a gyerekei akiknek az anyjuk kisebb testvérrel vannak otthon vagy terhesen táppénzen vannak ne járhassanak állami bölcsődébe. Az állami bölcsőde nem gyerekmegörző, pont azért vannak, hogy a dolgozó emberek gyerekei nappali ellátsá biztosítva legyen. Kár, hogy a gyakorlatban nem működik. Egyébként ez mindenhol így van, nem csak Budapesten. Én megyeszékhelyen lakok, de tragédia ami itt is folyik. Miután a gyerek megszületett, rögtön be kell bölcsibe íratni, ha azt szeretnéd, hogy 2 éves korára legyen helye.
Ez így van, teljesen egyetértek. A "nagy magyar anyák", akik sorra szülik a gyerekeket, egy percet sem dolgoztak 15 éve, mert valamelyikkel otthon vannak, és az ő gyerekeik vannak a bölcsiben, mert hoz a férjétől munkáltatóit. De nem is kell sokgyerekesnek lenni, megcsinálják eggyel is sokan. A sokgyerekest csak azért írtam, mert pont nálunk ez a jellemző. És az oviba is felveszik, mert a testvér előnyt élvez, és persze mind oda jár, a dolgozó szülő meg kit érdekel? Ezt kellene kigyomlálni valahogy.
Szeptembertől én is dolgozom, és már tavaly beírattam a gyereket, hogy idén bejusson a várólistáról. Most reszketek, hogy bejut-e vagy nem. Ha nem, akkor nem tudom, mihez kezdünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!