Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Most vagyok először szülő....

Most vagyok először szülő. Még sosem voltam táppénzem a sajátomén sem. Hogy működik ez a táppénz ha beteg lesz a gyerekem és otthon kell lenni vele?

Figyelt kérdés
Valamint a táppénz ugyanaz mint a betegszabadság?
ápr. 22. 09:59
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
10 honapja van munkaviszonyom ha ez szamit.
ápr. 22. 10:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem ugyanaz, a betegszabi éves meghatározott keret (asszem 15 nap?) és kicsivel többet kapsz rá, mint táppénzt. Kód szempontjából nem mindegy, hogy magaddal vagy gyerekkel vagy otthon.

Jelzed a főninek reggel, hogy beteg a gyerek, nem tudsz menni dolgozni, ha felgyógyul, előtte szólsz neki megint, hogy visszatérnél dolgozni.

Elviszed a gyereket orvoshoz, aki ad táppenzről igazolást, ezt a munkahelyen le kell adnod a főnöknek vagy a HR nek.

ápr. 22. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Több gyermekápolási betegszabi jár mint sima,viszont kevesebb pénz jár azért ha gyerekkel maradsz otthon. Ha a gyerek beteg akkor jelzed ezt a gyerekorvosnak vagy a kivizsgálásnál megkéred a gyerekorvost hogy írjon téged ki táppénzre.

Ja és ha szabadság alatt lesz beteg a gyerek akkor süket duma hogy az akkor is szabi mert akkor az már betegszabadság. Végig kellett nyálaznom ehhez a munka törvénykönyvét de kiderült nekem van igazam. Hisz nem vagy munkaképes és mivel a szabadnap munkanap így az nem már innentől betegszabi és pont.

ápr. 22. 10:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Es ha kiir tappenzre akkor miert kell meg kulon igazolas? Nem latszik ez az OEP-nel?
ápr. 22. 11:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt be kell vinned a munkahelyedre. A munkahelyednek nincs hozzáférése az OEP adatbázishoz.
ápr. 22. 11:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A munkahelyed bérügyert felelős osztályának kell a papír. Van ahol elfogadják a felhőbe küldött táppénz papírt,de többnyire papír formátumban kérik. Kell és pont.
ápr. 22. 12:13
 7/12 A kérdező kommentje:
A felhoset en ki tudom nyomtatni magamnak?
ápr. 22. 12:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a doki elküldi e-mailben igen,de a munkahely nem fogja elfogadni.
ápr. 22. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is most kezdtem dolgozni, de nekem már sajnos az első hónapban sikerült kitapasztalni ezt a táppénzes dolgot. Kétféle lehetőség van: vagy a gyermekorvostól kérsz magadnak táppénzes papírt (ebben az esetben kevesebb pénz jár utána kb.a fizetés 60%-a) vagy a saját háziorvosod vesz táppénzre, így jobban jársz.

Viszont azt én sem tudom, hogy van az amit előttem írtak. Mi az a betegszabi? Az nem a táppénz saját jogon? Vagy van egy limit hogy hány napig kapsz teljes fizetést betegség miatt, és csak utána az X %-át (~70) ?

ápr. 22. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Van limit hogy hány nap jár gyermekápolásra,de elég sok jár egy évre. Nem minden háziorvos jó fej és ír ki ha te nem vagy beteg,ez doki függő. Azért írtam betegszabit,mert az rövidebb mint leírni hogy gyermekápolási táppénz. Mondjuk akkor legyen GYÁP.😅
ápr. 22. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!