Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Beadtátok a gyereketek bölcsib...

Beadtátok a gyereketek bölcsibe? Mennyi idős volt?

Figyelt kérdés
Áprilisban lesz 2 éves a kislányom. És áprilisban születik a kisfiam. Eredetileg nem akartuk bölcsibe adni a kislányt. Viszont eszembe jutott,hogy 2 év múlva a kicsit valószínű be kell adni,mert mire oviba mehet majd én meg visszamehetek dolgozni az nagyon sok idő. Addig nem biztos,hogy elég lesz csak a családi. Így viszont igazságtalannak érzem,hogy a kicsinek kell a nagynak nem. Plusz párom mostanában sokat dolgozik és lehet nekem is könnyebb lenne. Tapasztalatokra lennék kíváncsi esetleg pro kontra érvekre. Előre is köszönöm.

ma 15:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
48%
Igen, a nagyobbik 2 évesen ment bölcsibe, a kisebbik 20 hónaposan. Nekünk bevált, mindketten könnyen beszoktak, jól érezték magukat, szuper gondozó néniket fogtunk ki. Nincsenek ellenérveim, jó volt.
ma 15:37
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

Nekem csak 1 gyerekem van, ő 2 évesen ment bölcsibe.

Anyukám volt velünk úgy, ahogy Te most. Otthon volt gyesen a húgommal, akkor még nem volt kiscsoporttól kötelező az ovi. Én középsőben kezdtem, húgom 1 évet járt bölcsibe, anyu ment vissza dolgozni.

Nem volt semmi gond és a testvérem nem haragszik se rám, se anyura:)) A bölcsi nem büntetés.

ma 15:47
 3/18 anonim ***** válasza:
62%

A nagy nem volt bölcsis. 2.5 év van köztük. A kicsi 2 évesen elkezdte a bölcsit, 2.5évesen ment oviba.

Egyáltalán nem bánom és nem is aggódtam soha rajta, hogy igazságtalan lenne.

ma 15:51
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Viszont az meg nem fordult volna a fejembe, hogy a nagy bölcsibe én meg terhesen/ a kicsivel otthon. Nekem meg az nem fért volna bele.
ma 15:52
 5/18 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk mondjuk így be sem vennék.

Szerintem nem igazságtalan, ne ez alapján döntsd el.

ma 15:52
 6/18 anonim ***** válasza:
23%
Nem akkor akarja bölcsibe adni a nagyot, amikor otthon van a kicsivel, hanem majd a kicsit bölcsibe, amikor a nagy ovis lesz.
ma 15:54
 7/18 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk háromból egy ment bölcsődébe. Ráadásul a legnagyobb. Szerette, jól érezte magát. A középső nem ment, mert 2 éves sem volt, mikor jött a kicsi, a kicsi meg totál alkalmatlan lett volna rá, kénytelenek voltunk kivárni az óvodát.

Meg sem fordult a fejemben, hogy a kisebbeket csak azért beadjam bölcsibe, mert jaj szegény nagyobbik. És sosem adnék be gyereket bölcsődébe, ha otthon vagyok gyeden. Elég az óvoda majd.

ma 15:58
 8/18 anonim ***** válasza:
63%
bölcsihez nem kell munkáltatói igazolás? be tudod úgy adni, hogy otthon vagy a picivel? (amúgy sztem tök jogos lenne beadni, szóval objektíven kérdezem.)
ma 16:10
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

6-os hozzászóló vagyok, bár lepontoztak.

Akkor akarja MAJD a kicsit beadni, amikor nagy már ovis lesz, ő meg visszamegy dolgozni.

Nem most a nagyot, míg ő otthon lesz a születendővel.

ma 16:31
 10/18 anonim ***** válasza:
44%

Be. 2 éves volt.

Semmi igazságotalansag nincs abban, ha a csak a kicsi lesz bölcsis. Ha mindenképpen bölcsibe akarod adni mindkettőt, még véletlenül se időzítsd a kicsi szuletese körülre.

ma 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!