Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Jót tenne neki a bölcsi?

Jót tenne neki a bölcsi?

Figyelt kérdés

Kis településen élünk,nem igazán van itt semmi. 23 hónapos a lanyom. Egész nap vele vagyok. Minden percemet kitölti. Nincs nagyszülő,nincsenek kisgyerekes ismerősök,barátok. A férjemmel ketten vagyunk, ő este ér haza.A közeli városba voltunk egyszer kétszer baba mama foglalkozáson,de nem igazán köti le,másrészt baromi macera volt eljutni is,plusz mindegyik alkalommal más gyerekek is voltak. Inkább hagytuk. Na meg már kezd ahhoz is nagy lenni. Szeptembertől fél napokra bölcsibe fog járni (magán,fizetős,lesz hely). Igazából főleg emiatt iratom be,mert úgy érzem nem tudok neki egyszemélyben annyi mindent adni,amit egy közösség tud.ugy érzem kevés vagyok már ehhez

Nem az energiám,bár az is,hanem egyszerűen egy személyben nem tudok neki eleget adni. Napi egy két három órára le tudom kötni,de nekem is nagyon fárasztó az egész napos szórakoztatás, és ő is sokat unatkozik szerintem,de ha ezt nem is,szerintem jót tenne neki,ha mást is látna tapasztalnak rajtam kívül. Két három hónapja vettem észre ezt a tendenciát,hogy talán jó lenne neki nem csak én.Nagyon kis energia bomba,egész nap futkoz,tologat mindent,rajzolgatni hasonlókat nem szeret. Aki hasonlóan volt,jót tett neki a bölcsi?

UI: akik szerint csak nem vagyok elég kreatív és szórakoztatni kellene 0-24,meg különben is milyen anya az ilyen ,tehát aki csak rosszindualuan fikáz,de érdemit nem ír,nyugodtan,de ignoralni fogom.

ma 13:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
66%
Én nem vagyok alapból bölcsipárti. De a leírásod alapján inkább menjen bölcsibe, mert nagyon ingerszegény a környezet ahol éltek. Máshol van játszóház, játszótér sok gyerek, ott jó ha 3 éves korig az anyjával van, de így mindkettőtöknek unalmas.
ma 14:57
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Sztm gyerekfüggő. De a te gyereked, írasd be és kész.
ma 14:58
 23/27 anonim ***** válasza:
66%

Na engem most nagyon le fog mindenki pontozni a tendenciát látva...

1 éves volt a fiam amikor kezdte a bölcsit, fél napokra. Gyakorlatilag problémamentesen szokott be.

2 évesen kezdett egész napos lenni.

Imádja. És nem egymás mellett játszanak, hanem tényleg együtt (Bölcsis nénik mesélték, hogy ritkán látnak ilyet, de nagyon jó csapat került össze). Másfél évesen elég komolyan nekiállt fejlődni a beszéde, 2 évesen már folyékonyan darálta a mondókákat.

Ha nem megyünk egy nap, hiányolja a pajtásait, most másfél hetet itthon volt és csak úgy viháncolt mikor újra mehetett.

Nekünk egy darab gyerek nincs amúgy a környezetünkben és valahogy a játszókon sem sikerült jó csapatba botlanunk, így az összes szociális gyerek interakciót a bölcsiben tudja le.

Nyilván ez nem minden gyereknek jön be, rááadásul mi egy nagyon jó magánbölcsit fogtunk ki, így szerencsések vagyunk.

Szóval azt mondom, ha a gyereked jól veszi, hajrá. Ha mégsem, akkor még mindig marad a b opció, hogy otthon maradtok. Látni fogod. (És imádom a fiamat, de őszinte vagyok nekem is nehezen megy napi 6-8 órában az autó tologatás.)

ma 14:59
 24/27 anonim ***** válasza:
65%

Megőrültem volna ha itthon maradok és a gyereknek ez is fontos hogy anya ne dilizzen be. Pláne hogy játszótér sincs,ne érezz bűntudatot amiért beiratod és ne légy bizonytalan hogy jót tesz-e. A gyerek 3 évesen is bőg az oviba szoktatásnál, na bumm előbb fog sírni. Aztán rúllendül rajta és alig várja hogy vidd. Enyém is 3 hétig sírt most meg már azért sír ha hazaviszem a bölcsiből,ráadásul kapott beszéd fejlesztést,csak jól járt. Én meg dolgozhatok,az élet így szép.

A gyermeknevelok olyanok mint a pszichológusok,mivel sokat tanultak erről mindent túl spiláznak😅

ma 15:13
 25/27 anonim ***** válasza:
75%
2 évesen már abszolút érett a bölcsire.
ma 16:12
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira szörnyű lenne a bölcsi nem lennének várólisták... Ha menni kell hát menni kell. A lányom is fog 2 évesen én meg megyek vissza dolgozni. Felesleges a folyamatos lelkiismeret furdalás keltés...

Így is kivételes helyzetben vannak a magyar gyerekek, hogy az anyukák ennyi időt otthon tudnak maradni

ma 17:57
 27/27 anonim ***** válasza:
50%

Ne hagyd, hogy lelkiismeret furdalást és rossz érzéseket keltsenek benned ezzel kapcsolatban. Ez a te döntésed, te tudod, hogy mi lesz a jó nektek.

26 - miért legyen szenvedés az anyaság? Azért mert te szenvedtél, akkor szenvedjen más is? Ne, ne legyen szenvedés az anyaság.

Semmi baja nem lesz a kislánynak a bölcsiben. Nem fog traumatizálódni, nem fog megszűnni a kötődés. Sőt, majd meglátod, milyen pozitív változások lesznek néhány hónap alatt.

ma 18:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!