Viszed így bölcsibe a gyereket?
Csak kíváncsi vagyok mások viszik-e, mert szerintem egy kis orrfolyas, köhögés miatt nem kell otthon maradni.
Kislányom orra bedugul de fújni nem kell neki, jó ha egyszer vagy kétszer kellett neki megtorolni egész nap, az is inkább sírás után. Minimális köhögés. Az is csak ébredés után. Láza nem volt, nem levert, vidám, ugyanolyan mint máskor.
Ha bölcsis a gyerek, akkor dolgozik a szülő...
Igen, vinném, különben mindig otthon lenne.
Most kezdődik vagy korábbi betegség maradványtünete?
Nem is kell válaszolni, a kérdésből valószínűsíthető, hogy most kezdődött. Akkor hiába minimálisak a tünetek, szépen fertőz még pár napig. Pár bölcsis társ szülője igen hálás lesz pár nap múlva a kedvesséért. Majd úgyis viszonozzák hasonlóan legközelebb.
Egyébként, nem, nem viszem.
Nálunk már orrfolyással sem szabad vinni, mert a vezető körbejár a csoportokban és küldi haza az orrfolyós gyereket. A nevelőknek meg ki van adva, hogy orrfolyós gyerket nem vehetnek át reggel. Sok a beteg gyerek, a nevelők is sorra dőlnek ki, ez az oka a szigornak. Sőt, a vezető pedzegeti, ha ez így megy tovább, bezáratja egy időre a bölcsit.
Egyébként a mútkor az én gyerekem is itthon volt, aztán teljesen gyógyultan vittem vissza. 2 nap után újra beteg lett, mert elkapta az orrfolyósoktól megint. Újabb másfél hét itthon.
Egyszóval: én nem vinném, pedig én olyan helyen dolgozom, ahol nincs fizetett szabi, táppénz, csak akkor keresek, ha dolgozom. Úgyhogy minden kiesett nap 0 Ft bevétel részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!