Jövőre augusztusban költözünk Budára, magán bölcsi lennr, ott folytatná a 2. bölcsis évét, most szeptembertől 1 évig államis bölcsibe megy. Magánnál nem nézik a lakcímet?
Államisnál kell a kerületi lakcím.
De jövőre amikor a beíratkozási időszak lesz akkor még nem lesz budapesti lakcímünk, mert augusztusban költözünk.
Majd felhívom a bölcsiket de hátha tudja itt valaki.
Nem kerülten kívüli.
Hanem a beiratkozási időszakban jelentkeztünk, annyi, h augusztusban költözünk oda.
Államisban a törvény, h beírstkozás előtt legalább 3 hónnappal már az adott kerületben, körzetben kell, hogy legyen a lakcím.
Tehát januárban már ott kell legyen a lakcím az áprbeírsrkozáshoz, h szeptemberben elkezdje.
Mi augusztusban költözünk.
Először albérletbe, mert odaköltözés után keresünk ingatlant megvételre.
De akár a beírstkozáskor szeptemberhez képest 6 hónappal vagy a törvény szerinti még 3 hónappal tehát 9 hónnappal szeptember előtt, csak azért bérelni egy lakást, h legyen lakcím...
Hamarabb meg nem tudunk menni akkor visszük oda a vállakozásainkat is.
Nekem nem baj, ha pár hónapot ki kell fizetni beírstkozáskot előre.
Mi is a 2.ban lakunk, az összes magán bölcsibe is várólista van, mi 3 hónapot vártunk hogy bekerüljünk a Pampalinibe, de a többiben amiket néztük se sokkal jobb a helyzet.
Nagyon előre kell felíratkozni a várólistákra.
Te is úgy tudod, h hátrébb sorolják aki nem kerületi lakos?
Évközben írstkoztatok be?
Mindenhol elöre kell beíratni.
Államiban áprlisban szeptemberre.
Magánban is tavasszal szokott lenni a beórstkozás.
Amúgy ll. ott a lll. és xll. is közel.
Nem tudom Németországban születésekor beírarják.
Már Budán is így kell? 😅
Nem év közben csak nem került be és a várólistára kerültünk, több intézményben is (Pampalini, Pinokkio, Katica Kuckó, Babygarden, Nefelejcs, Under the rainbow)
Azt nem tudom hogy hátrébb sorolják-e magánban, de nem hinném. Államiban esélyed sincs nem kerületi címmel, és mindkét szülőtől munkáltatói nélkül
Időben beadtátok 6 magán bölcsödébe, nem is évközben és mindenhol várólistára kerültetek.
Értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!