Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Aki hagyta már el a bölcsődei...

Aki hagyta már el a bölcsődei nevelő szakmát, miért tette?

Figyelt kérdés
Bármilyen okra kíváncsi vagyok
2023. jún. 24. 10:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Még mindig én vagyok, látom, felvetődött az állami VS magánintézmény téma is.

Állami oviban ért engem, ellenem a szakmai féltékenység, de megfordultam már olyan oviban is "két sarokkal arrébb", ahol tündéri, segítőkész óvónénikkel találtkoztam, szakmailag toppon levő, rendes óvodavezetővel, szintén állami ovi.

Ugyanakkor, megfordultam már olyan magánoviban, ahol a feje tetején állt minden, és amin lehetett, spóroltak. Hozzáteszem, csili-vili budai oviról van szó, gyönyörű természeti környezetben.

Egyetlen(!) egyetlen mindenes szakit alkalmazott a befektető / beruházó (a vezető óvónő), akinek határidőre mindennel végeznie kellett, mindenféle szerelői munkával, kivitelezéssel. Persze zsebbe ment az egész, én a sráccal napi szinten órákat töltöttem együtt az előtti napokban, mielőtt beindutl volna az ovi, láttam, hogy nem alszik semmit htek óta! De neki sürgősen sok-sok órabérre volt szüksége és elvállalta.

Ennek eredménye az lett, hogy szept 1. , első ovis napon a gyerekek sikítva rohantak ki a mosdóból, az ugyanis leszakadt, és fröcskölt a víz, mindefelé...

Továbbá, benyögte a vezető, hogy mivel magánovi, 10%-kal magasabb lesz a fizunk, mint államiban. Csakhogy, cserébe napi 15 órát kell dolgoznunk, mert innentől mi leszünk a kertészek is, meg a segédmunkások szintén. Este pedig lehet csinálni a papírmunkákat is. (Jaj de reeeendeees! :-) Este azt is lehet? Mindent lehet nekünk? Juhí! )

Na mondom, csókolom, további jókat... :-/

Biztos léteznek jó magánovik is, de egyesek kififikázzák, hogy feketén dolgoztat pedagógust + egyetlen szerelőt, mert oszt-szoroz, és csak így tud a biznisz beindulni. Ezt én értem. De meg lehet nézni, rabszolga munka és fejetlenség a következménye.

És a kedves szülők, akik mindezért pénzt is fizetnek, nem úgy, mint állami ovi esetén, tessék, evvel szembesülnek... Agyonhajtott pedagógusok és szerelők....

Mindezt éhbérét... A segédmunkásnak manapság jobb órabére van, mint egy kezdő pedagógusnak...

2023. jún. 26. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!