2 évesen maszturbál?
"De itt olyanokról írtak, hogy “ingerli” magát és nevetgél én meg szó szerint azt látom, hogy orgazmusa van a kislánynak. A kettő között van különbség. Ezért is kérdeztem meg, hogy ez lehetséges e."
Ja-ja. Van különbség a kettő között, és ez a nagy különbség - kapaszkodj meg - a szóhasználat. Természetes, hogy orgazmusa van. Azért csinálja, hogy azt a jó dolgot érezze.
A szövegértéssel suliban is voltak problémáid?
Utolsó, te most mit nem értesz? Az orgazmus szó nem egyenlő azzal, hogy jól érzi magát. Egy szexuális együttlét alatt is jól esik/jól érzed magad de nem végig van orgazmusod. Nem az én szövegértésemmel van a gond, hanem a te szexuális felvilágosultságodról. Ha a punciját birizgálja és közben elbambul vagy mosolyog az nem egyenlő azzal, hogy szaporábban veszi a levegőt, megfeszül a teste, nyögdécsel, kipirul. Nem tudom ennél jobban hogyan tudom neked elmagyarázni, szörnyen “okosnak” tűnsz. Egy önkielégítés során gondolom neked sem végig van orgazmusod de attól még végig jól esik.
Az érdekel, hogy egy ilyen kis gyereknek lehet e orgazmusa, ergo a végig jóleső érzés után létrejöhet e az orgazmus. Remélem fel tudtad fogni okoska.
Ilyenkor amit a tesom csinalni szokott:
Elveszi a figyelmét vmi erdekes jatekra hivja vagy a kedvenc mesejet vmi erdekest mutat
Azota a kicsinek nem jut eszébe. Ennyi
Es ne felejtsük ez egyfajta stresszoldas.
Tudatalatt csinalja. Vmi erdekesebbel vedd el a figyelmét amit elvez.
#15 Én nem gondolnám. A pisinek, pisilésnek nincsen szexuális ingere. Egy sima pisiléstől nem nyög, nem szuszog, nem pirosodik ki a gyerek. Ha igen, ott nagy a baj.
Gyerekkori maszturbáció és orgazmus igenis létezik. Nincs köze a pisihez.
Üdv! Szakmabeliként elmondom, mit vélek, és mit vél a szakma, aztán ki-ki mit kezd evvel, a saját döntése.
Itt nem reagáltam a kérdésnél még.
Nem olvastam minden kommentet, bocsi, ha ismétlek véletlenül valakit.
Előzetesen a
febr. 24. 20:25
-re:
ahogy a kérdező vázolta a helyzetet (csak az első két kommentjét olvastam), az alapján maszturbál, és esélyesen orgazmust is olykor átél (általában olyan két éves kortól előfordul az orgazmus is).
Ettől függetlenül a kisgyermekek (főleg 7 éves kor előtt) olyankor is "magukhoz nyúlnak", ha pisilniük kell, még ha nem is minden ilyen esetben. Sőt, játszanak a vizelet visszatartással is, mert AZ IS élvezetes játék az ovisok, bölcsisek számára, mármint sokuknál, sok esetben.
"“hiába picike még- engem rosszul érint, hogy az egész család (mama, papa, dédi) előtt nyögdécsel meg élvezkedik. Persze, hülye helyzet ez de lényegében ez történik. Valahogy azért csak rà lehet szólni úgy, hogy közben nem “sérül” lelkileg."
Nincs miért rosszul lenned. A kisgyermeknek sokkal több minden engedhető meg, gondolj bele, az utcán is torkaszakadva kiabálnak még sokszor a nyolc évesek is. Akkor egy nyögdécselő két éves miárt volna zavarbaejtő? Mert kitalálható, mi miatt nyögdécsel...? Még az ovisok között se ritka akár az, hogy "anya/apa, pukiztam, hihi!" felkiáltással él naponta vagy tízszer. Az nem zavarba ejtő számodra? Hasonlóan hangosan mondja, néha hangosan csinálja, mert még alacsony az önkonrtoll, ami természetes a kicsiknél.
Tehát nem kellene, hogy zavarjon téged ez se, sem az. Ha végiggondolod és megérted ezt, akkor nincs miért zavarba jönnöd. Egy kamasz gyerek a kistesója kapcsán esetleg ha zavarba jön, az érthető. De te anyuka vagy.
Rászólni még szépen se ajánlatos, mivel a pszichoszexuális érést (azaz van lelki vetülete a szexuálsi érésnek is) megzavarhatja, főleg, ha rendszeresen rászólnál, akármilyen kedvesen is. Ugyanis az esetben az rögzülHET benne esélyesen, hogy ez valami szégyelni való, nem tanácsos dolog. Márpedig a szexualitás az egyik legérzékenyebb területe az emberi életnek.
Nem javaslom kockáztatni a pszichoszexuális érése sérülését.
Mit tehetsz akkor? Amikor lehet, hagyd, hadd csinálja, felfedezi a testét, máspelől ez épp oly ön nyugtató mechanizmus a kicsiknél, mint pl az ujjszopás. Ön nyugtatás átlagos esetben is jellemző, pl unatkozik, vagy érzi tudatalatt anya/apa / rokon lelki feszültségét körülötte, stb.
Amit tehetsz gond nélkül ilyen esetben tehát, hogy amikro lehet, hagyod, hadd cisnálja, amikor viszont sokallod, vagy a helyzet megkívánja, tereld el a figyelmét kedvesen pl beszélj hozzá, vagy bábozz neki, vondd be valami tevékenységbe, játszásba, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!