Van olyan gyerek, aki nem tud aludni a bölcsiben?
Lehet, hogy nem baj, ha nem alszik. Elég ha csendben van ez idő alatt.
Én az óvodai alvások alatt csak feküdtem az ágyamon és egy kisautóval játszottam csendben. (igaz, ez már jó rég volt, nem tudom mi a szokás mostanában)
A bölcsiben mit mondtak?
Be ne szarj már egy alkalom után!
Amelyik gyerek még otthon alszik, az foga a bölcsiben, oviban is. Csak egy kis idő kell neki.
Amelyik nem alszik otthon, na velük szokott gond lenni. De még közülük is sokan "beadják a derekukat".
Aludni fog, megszokja majd a rendszert. Nálunk 2 év 8 hónaposan ovi szoktatás volt szeptembertől. Nagyon izgultam mi lesz, előtte kicsivel szokott le a szopizás közbeni elalvásról, és máshol nem tudott elaludni, csak otthon. Soha nem aludt még nélkülem mikor oviba került.
Októberben már mondta, hogy szeretne bent aludni, addig elhoztam ebéd után, de sokat beszéltem neki róla hogy milyen jó bent aludni, meseolvasás van, a többiek is alszanak a pici ágyakon. Választott alvós állatot, benti pizsamát és azóta bent is szépen alszik. Kellett neki hogy megismerje a benti szokásokat, napirendet, bízzon az óvónőkben, barátkozzon. Nálatok is meg fogja szokni, csak ne lássa rajtad hogy izgulsz.
Nagy átlag nem alszik el az első 2 nap, félelmetes számukra, hogy mi lesz utána, mikor jön anya stb.
Ilyenkor kérjük, hogy jöjjenek korábban, keltsék fel őket otthon, hogy fáradtak legyenek, ha az első alvás sikerül, megnyugszik megtapasztalja, hogy nem változott semmi, így következőre jobban megy(vagy nem sajnos ilyen is van, de ez a ritkább).
Mi nem küldjük el aki nem alszik mivel azért jött bölcsibe mert anya dolgozik, tavaly volt egy kis fiú 3 hónapig sírt alvás alatt, sajnos ez van neki eddig tartott(20 évem alatt ő volt az aki ilyen sokáig sírt)
A fiam ő is tavaly volt bölcsis otthon 3 órákat is vígan alud, gyorsan is elaludt, na a bölcsbe jó volt ha 2-nagyon max 3x ha aludt a héten, ő nem sírt csak mocorgott.
Az oviban, sőt mostmár itthon sem alszik el max 1x a héten.
Nyugi a nevelők megoldják, te azt teheted, hogy felkelted korábban, ez hátha segít.
Nalam ugy ment hogy meseltemneki hogy a nyuszi es a malacka mennek a bolcsibe. Hogy a malacka ott nagyon szeretett aludni de nyuszika nem akart elaludni. De a malacka azt mondta neki hogy aludjon mert utanna mennek jatszani🤣 es akkor elaludt a nyuszi .
Nekem ettől kedvet kapott, nagyon elhitte 😀, utanna ki is vittem a játszótérre, hogy lefaradjon ill. reggel koran kelt o is. 7kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!