A bölcsibe milyen munkáltatói igazolás kell? Ki lehet játszani?
A gyermekem jövő nyáron tölti be a 2-t, én szeptembertől szerettem volna visszamenni dolgozni, de mivel elégedettek azzal, akit felvettek a helyemre, és ez egy kis párfős cég, így nem hiszem, hogy vissza fognak venni dolgozni. Miért küldenék el, aki betanult és bevált?
Na most, nálunk a bölcsibe áprilisban kell beadni a jelentkezést, ha megkérem a fönökom, hogy adjon munkáltatói igazolást arról, hogy szeptemberben mehetek vissza (nyilván a felgyűlt szabimat kivenném), és beveszik a bölcsibe, aztáb majd közös megegyezéssel elválunk, ha lejárt a szabim, az rendben van szerintetek?
Ha nem veszik be, nem tudok nyilván munkát keresni, mert nincs hova rakni a gyereket, ha ősztől keresek munkát, akkor utána később már a bölcsibe nem veszik fel, mert teltházas :/
Hogy tudnám megoldani ezt a helyzetet?
Igen rendben van. Én úgy tudom vissza kell, hogy vegyenek.
Amikor a gyerek megy szabin vagy van munka viszonyod, az hogy utána felmondasz már senkit nem érdekel.
Ő is dolgozni szeretne, de hogy menjen el ha nincs hely a bölcsiben, mert betelt.
Nem erkölcsi szempontból vagyok rá kíváncsi, rendben van-e, hanem jogilag, hogy ha a munkáltató ad egy igazolást tavasszal, aztán a bölcsi kezdetekor, akkor elfogadják-e, tekintve, hogy a bölcsiben nem tudhatják, hogy nem fognak visszavenni.
Lehet róla vitatkozni, igazságos-e, nem mondom, hogy az, de ilyen az élet, én meg másban jártam igazságtalanul másokhoz képest. De az első a saját családom ellátása nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!